Polak distancerer dansk speedwayprofil og snupper VM-guld

Leon Madsen røg ud af sin semifinale, og dermed stod det klart, at Bartosz Zmarzlik er ny verdensmester.

Bartosz Zmarzlik (til højre) skulle bare bruge ét point mere end Leon Madsen (til venstre) lørdag aften for at blive verdensmester, og det lykkedes. (Arkivfoto). <i>Sportxpress/Ritzau Scanpix</i>

Bartosz Zmarzlik (til højre) skulle bare bruge ét point mere end Leon Madsen (til venstre) lørdag aften for at blive verdensmester, og det lykkedes. (Arkivfoto). Sportxpress/Ritzau Scanpix

For tredje gang i karrieren kan Bartosz Zmarzlik kalde sig verdensmester i speedway.

Lørdag aften skulle den 27-årige polak blot sørge for at snuppe ét point mere end danske Leon Madsen, og det lykkedes.

I svenske Målilla, hvor sæsonens næstsidste grandprix løb af stablen, røg Leon Madsen ud af aftenens første semifinaleheat med motorproblemer.

Bartosz Zmarzlik skulle køre i det andet semifinaleheat, men allerede da Leon Madsen røg ud, stod det klart, at polakken var verdensmester.

Det gjorde det, fordi Zmarzlik i aftenens indledende heats havde samlet flere point sammen, end Leon Madsen havde.

Polakken fuldendte senere den succesfulde aften ved at vinde hele grandprixet, hvor Fredrik Lindgren og Maciej Janowski tog sig af anden- og tredjepladsen.

Leon Madsen er 19 point foran Patryk Dudek på tredjepladsen i den samlede stilling. Det betyder, at det skal gå meget galt for danskeren i sæsonens sidste grandprix, hvis han ikke skal vinde VM-sølv for anden gang i karrieren.

Bartosz Zmarzlik snuppede sit første VM-guld i 2019. I 2020 gentog han bedriften. Sidste år var det russiske Artem Laguta, der løb med guldet. Han er udelukket fra denne sæson på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

Leon Madsen har sæsonen igennem været nærmeste konkurrent til Bartosz Zmarzlik, men polakken har ganske enkelt været et niveau over sine konkurrenter.

Allerede før grandprixet i Danmark i sidste uge havde Leon Madsen mere eller mindre opgivet at hente Zmarzlik, som på det tidspunkt var 16 point foran i den samlede stilling.

Inden sæsonens næstsidste grandprix denne lørdag var Zmarzlik 20 point foran Leon Madsen. 20 point er det maksimale antal point, man kan få med sig fra et grandprix. Så et point mere end Leon Madsen var altså nok.

Aftenen bød også på grandprixdebut til en ung dansk kører. 22-årige Mads Hansen, der er tidligere VM-sølvvinder for U21-kørere, var med som reserve og gjorde en fin figur.

Hansen, der til daglig kører for blandt andet Sønderjysk Elite Speedway, hentede en enkelt heatsejr.

Sæsonens sidste grandprix køres i Torun i Polen 1. oktober.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.