Politiet ransager Tour de France-holds hotel i Danmark

For anden gang inden årets Tour de France er cykelholdet Bahrain Victorious blevet efterforsket.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tour de France-holdet Bahrain Victorious har fået ransaget sit hotel af Københavns Politi.

Det er sket ved Scandic Hotel Glostrup, bekræftede holdets direktør, Jeroen Bishop, over for Ekstra Bladet torsdag morgen.

- Politiet ankom lidt i seks her til morgen og er gået i gang med en dommerkendelse, siger Jeroen Bishop til Ekstra Bladet.

Lars Karlsen, vicepolitiinspektør hos Københavns Politi, bekræftede kort efter over for Ritzau, at politiet var til stede ved Scandic Hotel Glostrup, der har postnummer i Brøndby.

- Der er tale om en politiaktion i en aktuel sag, og den udgør ikke nogen fare for borgerne, siger han.

Området, hvor hotellet ligger, hører til Københavns Vestegns Politis kreds, men alligevel er det altså Københavns Politi, der udtaler sig.

- Det er fordi, at det er Københavns Politi, der efterforsker det, siger Lars Karlsen, uden at ville svare på, hvorfor sagen hører til hos dem.

Bahrain Victorious oplyste kort efter på holdets hjemmeside, at det er fra fransk side, at der er blevet anmodet om ransagningen i Danmark.

Det er anden gang inden årets Tour, at Bahrain Victorious bliver efterforsket. Det skete også inden afgangen til Danmark.

Holdet blev også undersøgt under sidste års Tour. Det skete efter 17. etape på grund af mistanke om et muligt brud på dopingreglerne. Men ved den lejlighed skete der ikke yderligere.

Ifølge Bahrain Victorious beslaglagde betjentene ingenting under torsdagens ransagning.

- Betjentene undersøgte alle holdets biler samt staben og rytternes værelser. Holdet samarbejdede fuldt ud med betjentene, og ransagningen var overstået på under to timer. Ingen genstande blev beslaglagt.

- Efter politiets ransagning ser holdet nu frem til at fokusere på verdens største og bedste cykelløb, Tour de France, oplyser holdet på sin hjemmeside.

Københavns Politi kom lidt senere med flere detaljer om ransagningen på sin hjemmeside.

- Ransagningen begyndte klokken 5.30 i morges, og siden har Københavns Politi undersøgt de hotelværelser og biler, der bliver benyttet af Bahrain Victorious.

Politiet i Danmark bekræfter, at der er tale om en fransk efterforskning. Franske betjente har bistået dansk politi ved aktionen som observatører.

- På baggrund af en retsanmodning fra fransk politi, som led i en igangværende efterforskning i Frankrig, har Københavns Politi gennemført en ransagning på hotellet i Brøndby.

- Da der er tale om en efterforskning, der bliver gennemført af fransk politi, må vi henvise til dem for yderligere kommentarer, siger politiinspektør Dannie Rise.

På et kort pressemøde torsdag eftermiddag afviste Bahrain Victorious at svare på spørgsmål om sagen, inden man har fået mere information om efterforskningen. Det skriver TV 2.

Tour de France skydes i gang fredag i København.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.