Polsk håndboldforbund: Vi bebrejder ikke Spanien

Polens Håndboldforbund peger på sine egne resultater som årsag til EM-exit. Ikke Spaniens ageren.

Polen er ude af EM efter det indledende gruppespil. Polakkerne vandt ellers over Spanien tidligere i turneringen. <i>Savo Prelevic/Ritzau Scanpix</i>

Polen er ude af EM efter det indledende gruppespil. Polakkerne vandt ellers over Spanien tidligere i turneringen. Savo Prelevic/Ritzau Scanpix

Spanien får tilsyneladende ikke Polens Håndboldforbund på nakken efter den bizarre afslutning på EM-gruppespillet onsdag aften.

I et interview med TV 2 Sport siger Iwona Niedźwiedź, kommunikations- og mediespecialist i det polske forbund, at polakkerne ikke bebrejder spanierne for, at Polen nu må forlade slutrunden.

Det var ellers mangelfuld spansk modstand mod Tyskland i slutningen af den sidste gruppekamp, der slukkede det polske håb om avancement.

- Først og fremmest var det vores eget ansvar at sikre en plads i mellemrunden, og det er ikke første gang, at matematik afgør noget ved et EM. Men det er selvfølgelig meget smertefuldt, når det er ét mål, der afgør det hele, siger hun.

Spanien førte den sidste gruppekamp med 23-20, da Tyskland med mindre end et minut tilbage begik angrebsfejl.

Dybt fra egen banehalvdel kastede spanske Jennifer Bermejo bolden et godt stykke over mål, og Tyskland løb uden problemer ned og reducerede.

Det tyske mål fik spanske Paula Argos til at strække armene over hovedet i jubel, og på kampens sidste angreb lod Spanien tiden løbe ud.

Flere eksperter har efterfølgende tolket det, som om Spanien bevidst lod tyskerne minimere nederlaget.

Iwona Niedźwiedź understreger, at kampens afslutning er noget, "som alle, der elsker sport og fairplay, ikke ønsker at bevidne".

- Men vi bebrejder ikke Spanien. Jeg stod ikke selv i sådan en situation som aktiv spiller, men jeg har spurgt mig selv lige siden kampen, hvad jeg ville have gjort, og ærlig talt kan jeg ikke svare på det. Det er et spørgsmål om etik, siger hun.

Polens norske landstræner, Arne Senstad, er mere kritisk over for spaniernes ageren.

- Man bliver jo forbandet, når man ser det blive gjort på så bevidst en måde. Det er i hvert fald ikke fairplay, siger han ifølge NTB.

- Vi føler os jo trådt på. Det var så tydeligt, at de ønskede, at Tyskland skulle score. De kunne i det mindste skjule det bedre.

Holdene kendte på forhånd resultatet af den anden kamp i gruppen, da opgøret mellem Montenegro og Polen blev afviklet flere timer forinden i samme hal i den montenegrinske hovedstad, Podgorica.

Var Polen - og ikke Tyskland - gået videre, ville Spanien ikke have fået point med til turneringens næste fase.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk