Portugisisk skifte har givet dansk back et løft

Alexander Bah har fået masser af spilletid i sin nye klub, Benfica, som er startet den nye sæson fremragende.

Alexander Bah fik fuld spilletid i sidste uge, da han og resten af Benfica-mandskabet slog italienske Juventus med 2-0 på udebane i Champions League. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Alexander Bah fik fuld spilletid i sidste uge, da han og resten af Benfica-mandskabet slog italienske Juventus med 2-0 på udebane i Champions League. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Den 24-årige højre back Alexander Bah tog hen over sommeren et skridt op, da han skiftede tjekkiske Slavia Prag ud med Benfica i Portugal.

Den portugisiske storklub har fået en fremragende start på sæsonen, hvor det er blevet til 13 sejre ud af 13 mulige på tværs af alle turneringer.

- Da jeg så, hvor godt vi spillede de første kampe, så tænkte jeg da, at det ville blive svært at blive fast mand, men jeg er glad for de minutter, jeg har fået

- Det er en fed periode, og man skal huske på at nyde det. Man skal også huske på at tænke over, hvorfor man er der. Det kommer af hårdt arbejde og at gøre alle de rigtige ting, så det kommer ikke af sig selv, siger Alexander Bah.

Han har været på banen i 11 ud af Benficas 13 kampe i indeværende sæson. Udsigten til spilletid blev vægtet højt for Alexander Bah, da han i sommer valgte at tage til den portugisiske storklub.

- Når jeg skifter, så er det med forudsætning for, at jeg skal være en del af startopstillingen.

- Jeg ved ikke, om det har været en overraskelse for mig, men jeg er i hvert fald glad for den spilletid, som jeg har fået, siger danskeren.

Alexander Bah kan virkelig mærke, at han har taget et skridt op. Det gælder på flere parametre.

- Klubmæssigt har det løftet mig helt sindssygt. Det har også noget at gøre med de faciliteter, vi har i Benfica, som er verdensklasse.

- For mig er det ikke nogen overraskelse, at de producerer så mange verdensklassespillere, for alt er i topklasse, siger han.

Udviklingsmæssigt kan den danske back også mærke, at han har fået nogle holdkammerater med nogle helt andre spidskompetencer i Benfica, end han har været vant til.

Alexander Bah fremhæver især sine brasilianske og portugisiske holdkammerater.

- Portugisere og brasilianere er voldsomt gode i små rum. De er generelt meget sexede fodboldspillere, og det er ikke altid, at jeg er det.

- Det har været en omvæltning for mig, men jeg kan mærke, jeg bliver bedre til de ting, som de er gode til, og så er jeg heldigvis god til de spidskompetencer, som jeg har, siger den hurtige og kropsstærke fynbo.

Ligesom i Benfica kommer Alexander Bah ind på et landshold, hvor det går rigtig godt. Her har Rasmus Nissen og Daniel Wass primært siddet på pladsen som højre back, men Bah er klar til at udfordre dem med under to måneder til VM.

- Jeg går altid ind med en forhåbning om at skulle spille hele tiden. Forventninger til spilletid er svære at have, for vi er inde i en rigtig god periode, og de spillere, som spiller min position, gør det rigtig godt.

- Jeg må bare komme ind og gøre det godt til træning. Hvis jeg er heldig nok at komme ind eller starte, så må jeg slå til der, siger backen.

Han har mulighed for at få spilletid på landsholdet torsdag og søndag, når henholdsvis Kroatien og Frankrig venter i Nations League.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.