Præsentation i Tivoli giver firedobbelt Tour-vinder gåsehud

Chris Froome var overvældet over præsentationen i Tivoli, som Michael Mørkøv kalder noget af det største.

Det nok største bifald i Tivoli tilfaldt Jonas Vingegaard, der er en af Jumbo-Vismas kandidater til den gule trøje. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Det nok største bifald i Tivoli tilfaldt Jonas Vingegaard, der er en af Jumbo-Vismas kandidater til den gule trøje. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

37-årige Chris Froome har prøvet meget i sin karriere. For eksempel har han vundet Tour de France fire gange.

Da han stod på scenen i Tivoli onsdag aften og blev præsenteret sammen med Jakob Fuglsang og resten af Israel-Premier Tech to dage før Tour-starten i Danmark, blev han alligevel overvældet af den kulisse, de fremmødte cykelentusiaster skabte i sommersolen.

- Jeg havde ikke forventet det, da jeg kørte derop. Jeg tænkte, at det bare var endnu en holdpræsentation. Men så kom jeg op på scenen, og jeg fik gåsehud over det hele, siger han.

Stemningen var god og klapsalverne store, mens det ene hold efter det andet blev ført ind på Plænen i forlystelsesparken.

Ganske vist fik Froome ikke dagens største bifald, men det var til at fornemme, at det ikke var en hr. hvem som helst, der var mødt op.

- Det forventede jeg ikke. Det er fantastisk at se, hvor passionerede danskerne er omkring Tour de France, siger den erfarne brite.

Entusiasmen omkring Tour-veteranen kunne dog ikke hamle op med de skrål, der kom fra publikum, når et af de ti danske navne i Tour-feltet blev råbt op.

Quick-Steps Michael Mørkøv fik én på opleveren.

- Det er noget, jeg har glædet mig ekstremt meget til. Det er nok en af de største oplevelser i min karriere. At blive præsenteret her på scenen i Tivoli foran et helt fantastisk publikum, som var utroligt levende og greb enhver chance for at hylde os.

- Det er en stemning, man ellers kun mærker, når man tager til landskamp i Parken, siger han.

Før præsentationen havde rytterne kørt halvanden kilometer gennem byen og modtaget danskernes hyldest.

- Jeg føler mig selvfølgelig utroligt privilegeret og stolt over at være med i løbet og kunne blive præsenteret her. Det har været en kæmpe oplevelse, siger Mørkøv.

Modsat flere af sine erfarne kolleger får Mikkel Honoré debut i verdens største cykelløb, og scenen kunne ikke være meget større, fastslår han.

- Det er absolut vildt. Det er det vildeste, jeg nogensinde har oplevet. Jeg havde forventet og regnet med, at der skulle være mange mennesker og god stemning, men det var over forventning, siger han.

Det bedste danske bud på en Tour de France-vinder blev nærmest mundlam af indtrykkene.

- Det var helt fantastisk. Det er svært at sætte ord på, synes jeg, lyder der fra sidste års nummer to i Touren, Jonas Vingegaard.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.