England afblæser al fodbold for at hædre afdød dronning

For at markere dronning Elizabeths død bliver der ikke spillet fodbold i England i denne weekend.

Pierre Emile Højbjerg og Tottenham skulle have mødt Manchester City lørdag aften. Den kamp er nu udsat, ligesom rundens øvrige Premier League-opgør. <i>Matthew Childs/Ritzau Scanpix</i>

Pierre Emile Højbjerg og Tottenham skulle have mødt Manchester City lørdag aften. Den kamp er nu udsat, ligesom rundens øvrige Premier League-opgør. Matthew Childs/Ritzau Scanpix

Der bliver ikke spillet kampe i hverken Premier League eller de øvrige engelske fodboldrækker i denne weekend.

Premier League og Det Engelske Fodboldforbund (FA) meddeler, at alle kampe i weekendens spillerunde er udsat for at hædre dronning Elizabeth, der døde torsdag.

- For at ære hendes ekstraordinære liv og bidrag til nationen - og som en markering af respekt - vil denne weekends Premier League-runde blive udsat, inklusive kampen mandag aften, lyder det i en meddelelse fra Premier League.

Blandt de udsatte kampe er topmødet mellem Manchester City og Tottenham og lokalopgøret Chelsea-Fulham, der skulle have været nyansatte Graham Potters debut som Chelsea-træner.

- Dette er en enormt trist tid for ikke kun nationen, men også for de millioner af mennesker rundt om i verden, der beundrede hende, og vi slutter os sammen med alle dem, der sørger over hendes bortgang, siger Premier League-direktør Richard Masters.

FA oplyser samtidig, at alle kampe i de øvrige rækker også er udsat. Det gælder lige fra Championship og Women's Super League til de laveste serier.

Efter den 96-årige monarks bortgang er der erklæret ti dages landesorg i Storbritannien. Det kan ikke udelukkes, at flere fodboldkampe kan blive aflyst.

Det er således ikke afgjort, hvad der skal med spillerunden i næste weekend.

- Yderligere oplysninger vedrørende Premier League-kampe i sørgeperioden vil blive givet senere, lyder det.

En række britiske klubber var på banen i europæiske turneringer torsdag aften. De kampe blev spillet i Uefa-regi og var derfor ikke påvirket af det kongelige dødsfald.

Det er til gengæld en række sportsbegivenheder i Storbritannien fredag.

Det gælder blandt andet golfturneringen BMW PGA Championship på Wentworth-banen i udkanten af London, hvor der ikke bliver spillet fredag, men hvor spillet genoptages lørdag.

Fredag og lørdag bliver der heller ikke afviklet hestevæddeløb i Storbritannien. Derudover er cykelløbet Tour of Britain blevet afblæst efter fem af de planlagte otte etaper.

En cricketlandskamp mellem England og Sydafrika genoptages lørdag efter at være blevet suspenderet fredag.

Til gengæld afvikles alle rugbykampe som planlagt, så "folk kan samles og sørge", meddeler Det Engelske Rugbyforbund.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.