Premier League-klub fyrer træner efter historisk ydmygelse

Bournemouth blev lørdag slået 9-0 af Liverpool. Tre dage senere er cheftræner Scott Parker fortid i klubben.

Scott Parker blev den første træner, der blev fyret i Premier League i denne sæson. <i>Craig Brough/Reuters</i>

Scott Parker blev den første træner, der blev fyret i Premier League i denne sæson. Craig Brough/Reuters

Premier League-klubben Bournemouth fyrer Scott Parker, oplyser den på sin hjemmeside.

Den engelske cheftræner fik blot fire kampe i ligaen i den nye sæson, før han fik sparket. I lørdags gik det dog helt galt for oprykkerholdet, som blev banket 9-0 af Liverpool på udebane.

Det var en tangering af den største sejr i Premier Leagues historie, og med lidt mere skarphed kunne sejren endda have været endnu større.

Nu må Parker sige farvel til trænerjobbet i fodboldklubben, der har danskerne Philip Billing og Emiliano Marcondes i truppen.

- Jeg vil gerne takke Scott og hans stab for deres indsats i tiden hos os. Oprykningen til Premier League under hans ledelse vil altid blive husket som en af de mest succesfulde sæsoner i vores historie, siger klubejer Maxim Demin til Bournemouths hjemmeside.

- For at blive ved med at udvikle os som hold og klub må vi dog drive klubben på bæredygtig vis. Vi må også udvise tillid til og respekt for hinanden.

- Det er den tilgang, der har givet klubben så meget succes i den nyere historie, og den vil vi ikke afvige fra. Vores søgning efter en ny cheftræner begynder med det samme, forklarer han.

Det er anden gang, at Parker må forlade en klub efter en oprykning som træner. Efter at have sikret Fulham adgang til Premier League i 2020 forlod han året efter klubben efter gensidig aftale. På det tidspunkt var klubben rykket ned igen.

Kampprogrammet har heller ikke gjort det nemmere for Bournemouth at få en god start på sæsonen. Holdet har foruden nederlaget til Liverpool tabt til Manchester City og Arsenal, mens det er blevet til sejr over Aston Villa.

Bournemouth er efter fire spillerunder på 17.-pladsen i Premier League.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.