Premier Leagues tempo udfordrer Rasmus Nissen

Selv om Rasmus Nissen var vant til et højt tempo i Østrig, føler han sig udfordret med sit skifte til Leeds.

Rasmus Nissen Kristensen har fået sig en fin start på opholdet i Leeds. Ser man bort fra den seneste kamp mod Brentford, hvor danskeren sad ude med en skade, er det blevet til fuld spilletid i alle Premier League-kampe. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Rasmus Nissen Kristensen har fået sig en fin start på opholdet i Leeds. Ser man bort fra den seneste kamp mod Brentford, hvor danskeren sad ude med en skade, er det blevet til fuld spilletid i alle Premier League-kampe. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Den danske højre back Rasmus Nissen Kristensen ønskede med sit sommerskifte til Leeds at blive udfordret på en højere hylde, end hvad tilfældet var i RB Salzburg.

Danskeren føler nu, at han bliver maksimalt presset uge efter uge.

- Man hænger i med næb og kløer for at kunne følge med, og det rykker en.

- Det kan jeg også mærke på mig selv bare fra kamp et til kamp fem. Der synes jeg allerede, der har været progressioner, og jeg synes, det bliver bedre og bedre, siger Rasmus Nissen.

Den danske back har været vant til at spille med højt tempo og fysik i Salzburg. Men det har stadig været en udfordring for danskeren at skulle vænne sig til Premier League.

- Hvor jeg måske har været førende på fysik og intensitet i Østrig, så er det udlignet på et helt andet niveau nu. Det har også været en udfordring for mig at skulle acceptere det.

- Jeg følte, jeg var godt forberedt på det, men det er noget andet, når man står der. Så det har været fedt at komme i gang og finde sin plads i det, siger danskeren om Leeds-skiftet.

Den teknisk anlagte spillestil på landsholdet minder ikke helt om den type powerfodbold, Rasmus Nissen har været vant til i England og Østrig.

Backen ser det derfor som en balancegang at tilpasse sig, men samtidig bidrage med det, som han er god til.

- Jeg synes, jeg er en type, der er en smule anderledes i forhold til de andre backs, vi har på landsholdet.

- Så det er en blanding mellem at adoptere nogle af idéerne og indgå i systemet, samtidig med at man skal bringe det, som man selv er bedst til, siger han.

Rasmus Nissen har ikke været i kamp siden slutningen af august. Han missede Leeds' seneste opgør tilbage i starten af september med en lille skade, og siden har dronning Elizabeths død fået udskudt klubbens kampe.

Han forsikrer dog, at han er fit til de to kommende Nations League-kampe, der spilles torsdag og søndag i denne uge.

- Jeg er helt klar. Den sidste Leeds-kamp var over to uger siden, så jeg er helt klar, siger Rasmus Nissen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.