Presset FCK-træner: Det var ikke vores sidste CL-point

Jess Thorup føler sig overbevist om, at FCK kommer til at hente flere point i sin Champions League-gruppe.

FCK's Jess Thorup mener ikke, at klubben har hentet sit sidste Champions League-point i sæsonen endnu. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

FCK's Jess Thorup mener ikke, at klubben har hentet sit sidste Champions League-point i sæsonen endnu. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FC København skal have point på kontoen i Champions League for at leve op til sin målsætning om at spille europæisk fodbold til foråret.

Onsdag aften blev det første af slagsen indkasseret, da klubben foran et medlevende publikum i Parken spillede 0-0 med Sevilla.

Det var vigtigt for Jess Thorup, der på det seneste har været under hårdt pres på grund af sløje præstationer i Superligaen.

Men han er ikke tilfreds endnu.

- Som jeg sagde til spillerne, så er det her ikke det sidste point, vi får i den her pulje. Vi er med på, at vi skal ud og hente flere, hvis vi skal videre, og det er vores mål, siger Jess Thorup.

FCK skal som minimum ende på tredjepladsen for at sikre sig europæisk deltagelse efter nytår. De to øverste placeringer sender klubben videre i Champions League, mens en tredjeplads giver en billet til Europa League.

- Selv om de næste to kampe er mod Manchester City, der ser rimelig stærke ud og har en vis (Erling, red.) Haaland oppe foran, går vi efter hver eneste mulighed, siger Jess Thorup.

FCK vadede ikke ligefrem i chancer onsdag aften. Et par gange var det tæt på, men hvis man skal score i Champions League, skal skarpheden være større, end det var tilfældet onsdag.

- I de her europæiske kampe ved vi godt, at man ikke får mange chancer, så man skal tage rigtig omhyggeligt vare på dem, man får.

- Det er de her tre, fire eller fem chancer, man får på sådan en europæisk aften, og der kan vi efterfølgende sige, at vi manglede den sidste skarphed.

- Men for mig handlede det om helhedsbilledet, og jeg synes, at vi spillede lige op med et af de bedste hold i Europa, og det var rigtig godt at se, siger Jess Thorup, der kalder indsatsen for en "toppræstation".

Det kan dog komme til at se sort ud for Jess Thorup allerede søndag.

Her skal klubben møde FC Midtjylland, og hvis det bliver til nederlag i Herning, har FCK tabt seks ud af ti kampe i denne superligasæson.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.