Putin-tilråb i Dynamo Kiev-kamp udløser ukrainsk kritik

Mod Fenerbahce måtte Dynamo Kievs spillere lytte til navnet Putin, der gjaldede fra flere af Fenerbahces fans.

Dynamo Kiev trak sig sejrrigt ud af kampen mod Fenerbahce, der endte 2-1. Billedet er fra en venskabskamp, der blev spillet tidligere på året. (arkivfoto.) <i>Tom Goyvaerts/Ritzau Scanpix</i>

Dynamo Kiev trak sig sejrrigt ud af kampen mod Fenerbahce, der endte 2-1. Billedet er fra en venskabskamp, der blev spillet tidligere på året. (arkivfoto.) Tom Goyvaerts/Ritzau Scanpix

Onsdag aften viste fodbolden sig fra sin grimme side, da den tyrkiske storklub Fenerbahce på hjemmebane ikke formåede at avancere i kvalifikationen til Champions League i det andet af to opgør mod ukrainske Dynamo Kiev.

Efter Kiev scorede kampens første mål begyndte en række af hjemmeholdets fans at råbe den russiske præsident Vladimir Putins navn mod spillerne i et forsøg på at distrahere dem, skriver AFP.

Episoden har siden vakt kritik fra ukrainsk side.

- Fodbold er et fair spil. I går var Dynamo Kiev bedre, indleder den ukrainske ambassadør i Tyrkiet, Vasyl Bodnar, i et opslag på Twitter.

- Det er trist at skulle lægge øre til støtte fra Fenerbahces fans til en russisk morder og aggressor, der har bombet vores land.

- Jeg er taknemmelig over de venlige tyrkere, som har bakket op om Ukraine og taget afstand til tilhængernes upassende handlinger, skriver han.

Dynamo Kievs rumænske træner, Mircea Lucescu, var ligeledes ude med kritik efter kampen.

- Jeg havde ikke forventet den slags tilråb. Det er en pestilens, lød trænerens ord ifølge AFP.

Dynamo Kiev trak sig efter 90 minutter sejrrigt ud af kampen. Holdet vandt 2-1, som også blev duellens samlede resultat over to opgør.

Det betyder, at Dynamo Kiev skal møde det østrigske hold SK Sturm Graz i tredje kvalifikationsrunde til Champions Leagues gruppespil.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.