Qatar-kritikeren Solbakken ville tøve med at udtage Nadim

Hvis Ståle Solbakken var træner for Danmarks kvindelandshold, ville han tage en lang snak med Nadia Nadim.

Ståle Solbakken kalder Nadia Nadims beslutning om at takke ja til at være ambassadør for VM i Qatar for et gigantisk selvmål. (Arkivfoto). <i>Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix</i>

Ståle Solbakken kalder Nadia Nadims beslutning om at takke ja til at være ambassadør for VM i Qatar for et gigantisk selvmål. (Arkivfoto). Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix

Fodboldspilleren Nadia Nadim blev i april udpeget som officiel ambassadør for det omdiskuterede VM i Qatar.

Hvis den tidligere FC København-træner Ståle Solbakken var landstræner for det danske kvindelandshold, ville han være i tvivl om, hvorvidt Nadim kunne bevare sin plads på landsholdet.

Spørgsmålet kan blive aktuelt frem mod sommerens EM, da Nadim torsdag var tilbage i fuld træning i sin amerikanske klub Racing Louisville for første gang ovenpå en korsbåndsskade.

- Det er et godt spørgsmål. Og det skal stilles. Er der så groft et tillidsbrud? Ville dine medspillere spille med dig? Hvor går grænsen for, hvad man kan tillade sig?

- Jeg synes, at den er svær, siger Ståle Solbakken til B.T. om den beslutning, som landstræner for det danske kvindelandshold Lars Søndergaard snart kan stå over for.

Den tidligere FCK-træner, der i dag er landstræner for Norges herrelandshold, kalder Nadims beslutning om at takke ja til ambassadørrollen for et "gigantisk selvmål".

Hvis Solbakken var i Lars Søndergaards sted, ville han tage en lang snak med Nadia Nadim for at få afdækket hendes motiver. Nordmanden vurderer, at angriberen kan have gode intentioner med sin ambassadørrolle.

- Men så er det måske en god idé ikke at tage penge for det og arbejde for det på en anden måde end gennem Fifa (Det Internationale Fodboldforbund, red.). Så havde det været meget nemmere at forstå, siger Solbakken.

Tidligere har han kritiseret formand i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jesper Møller, for at være for vag i sin retorik.

Grundlæggende mener nordmanden ikke, at det er spillere og trænere, der skal gå forrest i kampen om at lægge pres på Qatar.

Solbakken fortæller til B.T., at han selv befinder sig i et dilemma om, hvorvidt han skal rejse til Qatar til november og december, hvor slutrunden afholdes uden det norske landsholds deltagelse.

Hvis han rejser til Qatar, er han usikker på, om det kan tolkes som om, at han støtter op om VM-værten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden