Quarterback-kabale er ved at gå op i NFL

Atlanta Falcons' mangeårige quarterback Matt Ryan skal fremover spille for NFL-holdet Indianapolis Colts.

Matt Ryan førte Atlanta Falcons til én Super Bowl. Den tabte holdet til New England Patriots efter at have smidt en stor føring (Arkivfoto). <i>Adrian Kraus/Ritzau Scanpix</i>

Matt Ryan førte Atlanta Falcons til én Super Bowl. Den tabte holdet til New England Patriots efter at have smidt en stor føring (Arkivfoto). Adrian Kraus/Ritzau Scanpix

Spillerne på NFL's vigtigste position, quarterback, er efterhånden ved at have fordelt sig, efter at vinduet for at hente kontraktfrie spillere åbnede i sidste uge.

Flere af de største navne, der har skiftet klub, var dog allerede på kontrakt, og mandag faldt endnu en stor handel mellem to klubber på plads i verdens bedste liga for amerikansk fodbold.

Atlanta Falcons' mangeårige quarterback Matt Ryan blev sendt til Indianapolis Colts, som forinden havde skippet Carson Wentz videre til Washington Commanders.

Falcons blev kompenseret med et valg i tredje runde af årets draft, hvor holdene skiftes til at vælge spillere fra de amerikanske universiteter.

Klubben fra delstaten Georgia handlede prompte og erstattede Ryan med Marcus Mariota, der har tilbragt de seneste to sæsoner som reserve for Derek Carr i Las Vegas Raiders.

Da den atletiske quarterback i 2015 blev plukket fra University of Oregon som nummer to af Tennessee Titans, var han regnet som et af de største talenter.

Nu skal han forsøge at få karrieren tilbage på skinner hos Atlanta Falcons.

Dominoeffekten begyndte allerede, da Cleveland Browns i fredags hentede Deshaun Watson i en kontroversiel handel.

Kontroversiel, fordi han har civile søgsmål om seksuelle krænkelser fra 22 kvinder hængende over hovedet.

Flere amerikanske medier skriver, at Watson har fået en ny femårig kontrakt til en værdi af 230 millioner dollar, som svarer til over 1,5 milliarder kroner.

Blandt bejlerne til Watson var angiveligt også New Orleans Saints, som ifølge flere medier er blevet enig med Jameis Winston om en ny toårig kontrakt i stedet.

Winston blev hentet som reserve for to år siden, men overtog tjansen som startende quarterback for Saints, da Drew Brees sidste år stoppede karrieren.

En alvorlig knæskade spolerede dog det meste af den 28-årige quarterbacks sæson, men han nåede at kaste for 1170 yards og 14 touchdowns i 7 kampe.

Tidligere i marts vakte det opsigt, da Denver Broncos tilknyttede quarterbacken Russell Wilson i en handel med Seattle Seahawks.

Dermed har langt størstedelen af klubberne styr på, hvem der skal kaste boldene i den kommende sæson.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden