Rangers trodser Uefa og hylder dronning med nationalmelodi

Selv om Uefa havde sagt nej, lød den britiske nationalmelodi før Rangers' Champions League-kamp mod Napoli.

Dronning Elizabeth blev hyldet før og under onsdagens Champions League-kamp mellem Rangers og Napoli. <i>Lee Smith/Ritzau Scanpix</i>

Dronning Elizabeth blev hyldet før og under onsdagens Champions League-kamp mellem Rangers og Napoli. Lee Smith/Ritzau Scanpix

"God Save the King" gjaldede onsdag aften ud over Ibrox i Glasgow før Champions League-kampen mellem skotske Rangers FC og italienske Napoli.

Normalt er det ellers kun den velkendte Champions League-hymne, der lyder før kampene i den største europæiske klubturnering.

Men Rangers gjorde en undtagelse ved at spille den britiske nationalmelodi som en hyldest til dronning Elizabeth, der døde torsdag i sidste uge i en alder af 96 år.

Rangers havde ligesom Manchester City og Chelsea anmodet om tilladelse til at afspille melodien, men ifølge Sky Sports havde Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) vendt tommelfingeren nedad.

Ikke desto mindre var nationalmelodien med til at skabe lydkulissen, mens der på lægterne var en stor tifo med en silhuet af dronningen.

Før kampene hos Rangers, Manchester City og Chelsea blev der desuden holdt et minuts stilhed. Champions League-hymnen var sløjfet i de britiske lande.

I en udtalelse til Sky Sports skriver Uefa, at den ikke skulle afspilles, fordi der skulle skabes en "en ensartet optakt med en afdæmpet atmosfære og uden festlige indslag på tværs af Storbritanniens stadioner for at vise respekt, som vi gjorde i torsdags".

Rangers endte med at tabe kampen til Napoli med 0-3.

Dronning Elizabeths død havde skubbet Rangers' opgør med et døgn på grund af udfordringer med sikkerhedsressourcer.

Adskillige andre kampe i Storbritannien er blevet rykket som følge af hendes død. Det gælder blandt andet søndagens storkamp i Premier League mellem Chelsea og Liverpool, som der skal findes en ny dato til.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.