Ransagning af Tour-hold i Danmark er del af stor aktion

Dansk politi havde torsdag en birolle i en større velkoordineret og planlagt international efterforskning.

Dansk politi ransagede torsdag et hotel, hvor cykelholdet Bahrain Victorious holdt til før starten på Tour de France. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Dansk politi ransagede torsdag et hotel, hvor cykelholdet Bahrain Victorious holdt til før starten på Tour de France. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ransagningen af Bahrain Victorious på et hotel i Danmark kort før starten på Tour de France er et led i en større international efterforskning af mulig brug af doping i cykelsporten.

Det oplyser EU-agenturet Eurojust, der er et samarbejde mellem anklagemyndigheder på tværs af landegrænser.

- Politiet og juridiske myndigheder i Frankrig, Belgien, Spanien, Kroatien, Italien, Polen og Slovenien har stået for en koordineret indsats mod brugen af ulovlige stoffer i cykelløb.

- Derudover udførte dansk politi en ransagning på et af Tour de France-hotellerne i København. Aktionen var støttet af Eurojust og Europol, oplyses det på agenturets hjemmeside.

Helt præcist foregik ransagningen af Bahrain-holdet torsdag på Scandic Hotel Glostrup, der har postnummer i Brøndby, og blev foretaget af Københavns Politi.

Sagen blev åbnet af Eurojust 11. maj på anmodning af de franske myndigheder.

Anklagemyndigheden i Marseille, som står bag efterforskningen, har mistanke om brud på dopingreglerne.

Det involverer et internationalt cykelhold, der er ejet af en italiensk virksomhed, oplyser Eurojust. Navnet på cykelholdet nævnes ikke.

Et hasteindkaldt møde af Eurojust blev afholdt 16. juni for at forberede en større fælles aktion i en række forskellige lande.

Europol hjalp med analytisk støtte og assisterede med udvekslinger af informationer og sendte også betjente til indsatsstederne.

Der blev foretaget ransagninger på 14 lokationer i seks lande fra 27. til 30. juni - altså fra mandag til torsdag i denne uge. Tre personer blev afhørt.

I Italien blev flere steder ransaget, og der blev beslaglagt elektronisk udstyr. Det inkluderede bærbare computere, smartphones, harddiske, medicin og kosttilskud.

Eurojust remser fundene op i alle landene. Blandt andet lyder det således om fundene i Slovenien:

- I Slovenien blev der fundet 412 kapsler med ubestemt brunt indhold og 67 kapsler med ubestemt hvidt indhold, og en mobiltelefon blev beslaglagt ved en ransagning af et hus.

Der står intet om resultaterne af ransagningen af hotellet i Danmark.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden