Real Madrid fordømmer kommentarer om Vinicius Junior

Neymar, Thiago Silva og Real Madrid opfordrer Vinicius Junior til at fortsætte med at være sig selv.

Real Madrid-spiller Vinicius Junior fejrer, at han har scoret et mål i den spanske La Liga. Brasilianerens fejringer har affødt negative kommentarer. (Arkivfoto). <i>Manu Fernandez/Ritzau Scanpix</i>

Real Madrid-spiller Vinicius Junior fejrer, at han har scoret et mål i den spanske La Liga. Brasilianerens fejringer har affødt negative kommentarer. (Arkivfoto). Manu Fernandez/Ritzau Scanpix

Både holdkammerater og landsmænd er kommet den brasilianske Real Madrid-spiller Vinicius Junior til undsætning efter kommentarer, der tolkes som racistiske.

Den 22-årige Vinicius Junior har fået en god start på sæsonen med fem mål og tre assister indtil videre.

Men hans modstandere i den spanske La Liga er trætte af den måde, han fejrer målene på. Fejringerne involverer blandt andet, at den 22-årige danser tæt på hjørneflaget.

I et spansk fodboldprogram siger en af panelisterne, at han ikke respekterer sine modstandere med sine fejringer, mens fodboldspillerens opførsel sammenlignes med en abes opførsel.

Den kommentar gav omgående bagslag på de sociale medier, hvor panelisten, der hedder Pedro Bravo, blev beskyldt for at have udtalt sig racistisk.

Vinicius Juniors klub, Real Madrid, er efterfølgende kommet med en udtalelse, hvor den slags kommentarer fordømmes.

- Real Madrid fordømmer alle former for racistisk og fremmedfjendsk sprogbrug og adfærd inden for fodbold, sport og i livet generelt, såsom de beklagelige og uheldige kommentarer, der er blevet lavet om vores spiller Vinicius Junior i de seneste timer.

- Real Madrid vil gerne udtrykke sin kærlighed og støtte til Vinicius Junior. En spiller, der betragter fodbold som en tilgang til livet gennem glæde, respekt og sportsånd, lyder det blandt andet i udtalelsen.

Pedro Bravo har efterfølgende beklaget udtalelsen og sagt, at han brugte ordet "abe" for at sige, at han mener, at Vinicius Junior opførte sig dumt.

- Eftersom at jeg ikke havde intentioner om at fornærme nogen, så undskylder jeg dybtfølt. Undskyld!, siger Pedro Bravo.

Flere af Vinicius Juniors landsmænd har også udtalt sig om sagen.

- Dribl, dans og vær dig! Glad lige som du er. Bare gør det, min dreng. Til næste mål danser vi, skriver Paris Saint German-spilleren Neymar på Instagram.

Den brasilianske Chelsea-spiller Thiago Silva har også givet sin mening til kende.

- Lad ikke nogen tage din glæde fra sig, siger han.

/ritzau/Reuters

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.