Real Madrid udbygger føring som Europas mest værdifulde klub

Spansk storhold har ifølge rapport styrket position ved at tjene penge under pandemien som en af få klubber.

Real Madrid har allerede vundet det spanske mesterskab i denne sæson. Søndag møder klubben Liverpool i Champions League-finalen. <i>Bernat Armangue/Ritzau Scanpix</i>

Real Madrid har allerede vundet det spanske mesterskab i denne sæson. Søndag møder klubben Liverpool i Champions League-finalen. Bernat Armangue/Ritzau Scanpix

Trods Premier Leagues voksende dominans forbliver spanske Real Madrid Europas mest værdifulde fodboldklub - for nu.

Det skriver analyseplatformen Football Benchmark i en ny rapport udgivet torsdag.

Rapporten har rangeret Europas 32 mest prominente klubber ud fra deres årsregnskaber og ved at vurdere værdien af deres trupper.

Real Madrid, der søndag møder Liverpool i Champions League-finalen, topper listen for fjerde år i træk. Klubben har ifølge rapporten en værdi på knap 3,2 milliarder euro. Det svarer til cirka 23,6 milliarder kroner.

Manchester United og Barcelona ligger på anden- og tredjepladsen med en værdisætning på henholdsvis 2,9 og 2,8 milliarder euro.

Bayern München er nummer fire på listen, mens Liverpool er nummer fem.

Selv om Real Madrid topper ranglisten, så er klubbens værdi ifølge rapporten faktisk faldet med 300 millioner euro, siden den blev målt i 2020 kort før begyndelsen af coronapandemien.

Forfatterne påpeger dog, at klubben som en af de eneste på listen lavede et nettooverskud i begge de sæsoner, der blev påvirket af pandemien, hvorfor klubben faktisk har styrket sin position som Europas mest værdifulde.

- Real Madrid har udvidet deres føring i toppen på grund af kontinuerlig sportslig og finansiel succes, siger rapportens forfatter Andrea Sartori.

Kun fire ud af de 32 klubber på listen er ikke fra en af Europas fem største ligaer. Det drejer sig om Ajax, Galatasaray, Porto og Benfica.

Ti af holdene på listen er fra Premier League.

Det gør den bedste engelske fodboldrække til den suverænt mest værdifulde liga i Europa, hvilket også kan aflæses på banen, hvor engelske klubber de senere år har nydt større og større succes i de største europæiske turneringer.

- Det, der skubber engelske klubber mod stigende dominans på det europæiske kontinent, er deres succes på den finansielle side, står der i rapporten.

Football Benchmark har frigivet sin liste over Europas mest værdifulde klubber de seneste syv år. I den tid har franske Paris Saint-Germains værdi nydt den største vækst med 153 procent.

Ifølge årets rapport er der også tegn på, at de europæiske klubbers finansielle nedtur som følge af coronapandemien er ved at være overstået.

Det skyldes blandt andet, at tilskuere igen må komme på stadion, mens interessen fra sponsorer og investorer også er på vej tilbage.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.