Real Madrid vil have placeret ansvaret for finalekaos

Champions League-mestrene kræver, at klubbens fans får svar på den behandling, de blev udsat for i Paris.

Real Madrid-spillerne fejrer sejren over Liverpool i Paris for en uge siden. <i>Anke Waelischmiller/Sven Simon/Ritzau Scanpix</i>

Real Madrid-spillerne fejrer sejren over Liverpool i Paris for en uge siden. Anke Waelischmiller/Sven Simon/Ritzau Scanpix

Real Madrid vil have placeret ansvaret for det store kaos, der i sidste uge udspillede sig omkring finalen i Champions League.

Finalen mod Liverpool på Stade de France blev udsat med mere end en halv time, efter at fans uden billetter forsøgte at trænge ind på stadion, så de betalende tilskuere måtte vente udenfor.

Fransk politi svarede igen med at bruge tåregas, og efterfølgende har fans berettet, at de blev overfaldet og udsat for røveri.

Real Madrid vandt finalen med 1-0 over Liverpool, men urolighederne har fjernet en stor del af glæden hos klubben og dens fans.

- Vi kan forstå, at det, der skulle have været en stor fest for fodbolden og de fremmødte fans, ændrede sig til nogle uheldige begivenheder, som bliver betegnet som en skandale rundt i verden.

- Som det er fremgået af billeder i medierne, så blev mange fans udsat for vold, chikane og røveri.

- Nogle af de her ting foregik, mens folk sad i deres biler eller var om bord på busser, hvor de måtte frygte for deres velbefindende. Nogle måtte endda overnatte på hospitalet på grund af deres skader, skriver Real Madrid.

- Vores tilhængere og fans fortjener et svar, og at ansvaret bliver taget, så situationer som denne forsvinder fra fodbolden og sporten, lyder det videre.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) meddelte allerede mandag, at man har bestilt en uafhængig rapport, der skal kaste lys over urolighederne omkring finalen i Paris.

Den franske regering har tidligere placeret en stor del af ansvaret hos Liverpools tilhængere, men det har den engelske klub afvist.

For et år siden skabte netop engelske fans også uroligheder i forbindelse med Englands EM-semifinale mod Danmark på Wembley og finalen mod Italien samme sted.

Flere danske tilskuere fortalte, at de blev spyttet på og udsat for trusler i forbindelse med semifinalen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden