Rekordmange danskere og Fassbender sætter Le Mans i gang

Den 90. udgave af Le Mans er sat i gang, og ud over rekordmange danskere har Michael Fassbender fået debut.

Michael Fassbender har optrådt i adskillige store Hollywood-film og kan nu også kalde sig Le Mans-kører. <i>Jean-Francois Monier/Ritzau Scanpix</i>

Michael Fassbender har optrådt i adskillige store Hollywood-film og kan nu også kalde sig Le Mans-kører. Jean-Francois Monier/Ritzau Scanpix

Den 90. udgave af Le Mans blev lørdag klokken 16 sat i gang, og hele 11 danskere stillede til start.

Det er rekordmange, men alle har dog endnu ikke været i aktion endnu. En håndfuld danskere var i deres biler fra start, men resten må vente lidt endnu, mens holdkammeraterne tager den første tørn.

Den første time bød også på debut til Hollywood-stjernen Michael Fassbender i Le Mans.

Efter knap 50 minutter overtog den tysk-irske skuespiller rattet i sin Porsche 911, der kører i den fjerdebedste klasse, GTE Am, hvor seks danskere også er med.

Fassbender har kørt motorløb i flere år og har gennemført flere løb i den europæiske Le Mans-serie, men det er første gang, at han stiller til start i det legendariske udholdenhedsløb, der varer 24 timer.

Den Oscar-nominerede Fassbender ligger dog i den tunge ende af feltet, og det samme gør danske Michelle Gatting i Iron Dames-bilen.

Hun måtte allerede efter tre omgange runde pitten på grund af mekaniske problemer, og hun var derfor et stykke efter konkurrenterne fra start.

Hun har dog kørt sig lidt op og ligger nummer 22 af 23 biler i GTE Am.

I samme klasse ligger Nicki Thiim og Mikkel Jensen henholdsvis nummer fem og otte klokken 17, mens Team Project 1, som Mikkel Pedersen senere overtager, ligger nummer to.

Der er ingen danskere i den bedste klasse, Hypercar, som Tom Kristensen dominerede med ni sejre fra 1997 til 2013, men der er fire danskere i den næstbedste klasse, LMP2.

Og én af dem fik lov at starte.

Nicklas Nielsen i AF Corse-bilen vandt sidste år den fjerdebedste klasse, GTE Am, og han er i år blevet forfremmet til LMP2, hvilket efter godt en times kørsel har kastet en placering som nummer 15 af 27 biler i klassen af sig.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden