Reus har spillet flere CL-kampe end hele FCK-truppen

Det bliver ikke på rutinen, at FC København skal besejre Dortmund i Champions League, erkender Jess Thorup.

FCK-træner Jess Thorup kan kigge ned på blandt andre Viktor Claesson og Rasmus Falk, som tidligere i karrieren har prøvet at spille kampe i Champions League-gruppespillet. Falk spillede seks gruppekampe, da FCK senest var med i 2016, mens Claesson spillede fire kampe for Krasnodar for to år siden. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

FCK-træner Jess Thorup kan kigge ned på blandt andre Viktor Claesson og Rasmus Falk, som tidligere i karrieren har prøvet at spille kampe i Champions League-gruppespillet. Falk spillede seks gruppekampe, da FCK senest var med i 2016, mens Claesson spillede fire kampe for Krasnodar for to år siden. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Forskellen på FC København og Borussia Dortmund er stor, når det kommer til erfaring i Champions Leagues gruppespil.

Tæller man alle FCK-spillernes antal kampe i gruppespillet sammen, når man akkurat op på 50. Dertil kommer et enkelt mål fra Andreas Cornelius.

Til sammenligning har Dortmund-angriberen Marco Reus alene spillet 56 kampe og scoret 21 mål.

FCK-træner Jess Thorup anerkender, at Dortmunds rutine kan blive en faktor i den første gruppekamp.

Men han understreger, at der er mange andre faktorer i spil i tirsdagens fodboldkamp på tysk grund.

- Det handler ikke om, hvor mange kampe vi kommer ind med, eller hvor store underdogs vi er. Vi kommer med det allerbedste, vi har. Så må vi se, hvad det bringer, siger Thorup.

Mens Dortmund er fast bestanddel af Champions League år efter år, har FCK deltaget fem gange siden 2006 og senest for seks år siden.

- Tallene og statistikkerne siger jo, hvad det er, vi er oppe imod. Men vores mål er at komme i flere gruppespil. Det er det, vi som hold og individuelt lærer noget af.

- For os handler det om at gå ud og vise, at vi er berettiget til at være en del af det her selskab, fastslår Thorup.

FCK skal oftest igennem kvalifikationen for overhovedet at komme i gruppespillet. I år vandt FCK sammenlagt 2-1 over det tyrkiske mesterhold, Trabzonspor og nåede gennem nåleøjet.

- Vi har fuldt fortjent kvalificeret os over to kampe mod Trabzonspor til det her. Nu skal vi tage næste skridt, og det hedder gruppespil.

- Det er seks kampe, og den første er ude mod Dortmund, hvor vi skal forsøge at få noget ud af det.

- Jeg er med på, vi er underdogs, og folk efterlader os ikke mange chancer. Men vi kommer til i hver eneste kamp og minut at spille vores chance, lover Thorup.

I sommerens løb har FCK forstærket sig med Andreas Cornelius, Mathew Ryan, Mohamed Daramy og Christian Sørensen. Samtidig har Viktor Claesson, Lukas Lerager og Denis Vavro vekslet lejemål til permanente kontrakter.

- Jeg har stor tro på det projekt, vi er i gang med. Jeg har ikke set toppen af det potentiale, der er i truppen endnu. Vi kommer til at udvikle os over tid. Det kan sådan et gruppespil være med til.

- Derfor tror jeg, vi kommer til at se nogle præstationer, hvor vi pludselig løfter vores barre, som folk måske ikke havde forventet, spår Thorup.

FCK's kamp mod Dortmund fløjtes i gang tirsdag klokken 18.45.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi og kommune undersøger henvendelse om muligt overgreb i børnehave
Luk