Riis kalder Vingegaard-triumf for et mesterstykke

Bjarne Riis mener, at Jonas Vingegaard er den stærkeste rytter i Tour-feltet og er imponeret efter etapesejr.

Bjarne Riis hylder landsmanden Jonas Vingegaard. <i>Brenton Edwards/Ritzau Scanpix</i>

Bjarne Riis hylder landsmanden Jonas Vingegaard. Brenton Edwards/Ritzau Scanpix

Den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis er imponeret over, hvordan landsmanden Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) onsdag kaprede den gule førertrøje i Tour de France.

Efter en kavalkade af angreb gennem hele 11. etape fra Vingegaard og holdkammeraten Primoz Roglic var førende Tadej Pogacar (UAE) til sidst så mør, at Vingegaard kunne stikke af med fem kilometer til mål. Danskeren vandt etapen og tog over tre minutter på Pogacar.

- Det var sgu et mesterstykke, han lavede, siger Bjarne Riis til TV 2 Sport.

- Der er ikke så meget at sige til det. Det, Vingegaard gjorde i dag (onsdag, red.), var så sublimt og smukt. Det var helt vildt. Vingegaard er bare den stærkeste rytter i Touren lige nu.

Tour-vinderen fra 1996 påpeger desuden, at Pogacar lavede flere fejl undervejs på 11. etape.

Riis mener, at Pogacar skulle have ladet Vingegaards holdkammerat Primoz Roglic stikke af i stedet for danskeren, mens Pogacar samtidig skulle have ventet på sine holdkammerater, der kunne have hjulpet ham ud af den angrebsivrige Jumbo-Visma-sandwich.

Ingen dansker har vundet Tour de France siden Bjarne Riis. I 2007 indrømmede Riis, at han var dopet, mens han vandt Touren.

Samme år førte Michael Rasmussen det prestigefyldte etapeløb, da han blev trukket ud af løbet på grund af dopingmistanke.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.