Roglic rev skulderen af led i kostbart styrt

Det gik hårdt ud over Primoz Roglic, da han røg i asfalten i slutningen af 5. etape.

Prmoz Roglic (til venstre) tabte næsten to minutter til Tadej Pogacar på brostenene. <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Prmoz Roglic (til venstre) tabte næsten to minutter til Tadej Pogacar på brostenene. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Primoz Roglic tabte ikke blot næsten to minutter til sin rival og landsmand Tadej Pogacar i Tour de France. Hans styrt på 5. etape kommer givetvis til at sætte sig sine spor i de kommende dage.

Omkring 30 kilometer fra mål kolliderede sloveneren med en løbsk halmballe, og måtte forslået kæmpe sig igennem resten af etapen.

- Han rev skulderen af led, men satte den selv på plads. Det er selvfølgelig ikke rart. Han slog også sin hofte og ryg, men han er en hård fyr.

- Jeg er ikke læge, men han virkede nogenlunde okay, siger Frans Maassen, der er en af Jumbo-Vismas sportsdirektører.

Roglic røg i asfalten, kort efter at Jonas Vingegaard havde haft tabt kæden. Dermed var begge Jumbo-Vismas kaptajner væk fra favoritgruppen, hvor Pogacar skruede tempoet i vejret.

Mens Vingegaard til sidst nøjedes med et tidstab på 13 sekunder, tabte Roglic 1 minut og 55 sekunder. Sportsdirektøren er dog naturligvis ikke klar til at afskrive den ene af sine to kaptajner allerede.

- Det er for tidligt. To minutter betyder ikke, at Touren er tabt.

- Det er selvfølgelig ikke godt, men sådan er cykling. Det var en hektisk dag, og det viste sig ikke at være den bedste dag for os. Men der er stadig lang vej til Paris, siger Frans Maassen.

Han er i øvrigt heller ikke imponeret af Jonas Vingegaards let paniske reaktion, da han tabte kæden.

Danskeren bad om tårnhøje Nathan van Hooydoncks cykel, med det resultat at han kort efter måtte skifte igen.

- Det var ikke den rigtige beslutning. Han skulle have haft Sepp Kuss' cykel. Det kunne helt sikkert have været bedre. Men i kampens hede er det ikke altid, man træffer den rigtige beslutning, siger Frans Maassen.

Simon Clarke fra Israel-Premier Tech vandt 5. etape.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden