Roglic slap for brud, men ikke for smerter

Efter et styrt på tirsdagens etape kom slovenske Primoz Roglic ikke til start onsdag i Vueltaen

Der blev vendt op og ned på Vueltaen på et splitsekund, da Primoz Roglic tirsdag styrtede og efterfølgende udgik af etapeløbet. <i>Foto: Javier Lizon/Ritzau Scanpix</i>

Der blev vendt op og ned på Vueltaen på et splitsekund, da Primoz Roglic tirsdag styrtede og efterfølgende udgik af etapeløbet. Foto: Javier Lizon/Ritzau Scanpix

MONASTERIO DE TENTUDIA: Der er kommet mere klarhed over, hvad der skete med Primoz Roglic, da han tirsdag røg i asfalten kort før målstregen i Vuelta a España.

Slovenerens arbejdsgiver, cykelholdet Jumbo-Visma, beretter på sin hjemmeside, at Roglic trods positive skanninger ikke havde det godt, før der blev taget en beslutning om, at han ikke skulle stille til start på onsdagens bjergetape.

- Primoz havde mange smerter i aftes, siger sportsdirektør Addy Engels onsdag.

- Det var også derfor, han ikke kom til start i dag. Skanningerne her til morgen viste, at der ikke var nogen brud, men der var adskillige skrammer og hudafskrabninger, forklarer han.

Man skulle ikke være nogen stor menneskekender for at aflæse på Roglics ansigt, at han var medtaget efter styrtet.

Han trillede stille og roligt i mål med holdkammeraten Mike Teunissen ved sin side, mens blodet flød ned ad det ene ben, og skulderen tydeligvis havde fået et ordentligt slag.

Roglic var ellers den største trussel for den førende rytter i Vueltaen, Remco Evenepoel.

Jumbo-Vismas kaptajn havde netop lanceret et angreb på etapen, som Mads Pedersen endte med at vinde. Roglic kom da også frem til de sidste hundrede meter med gruppen, der skulle køre om sejren, men så styrtede han.

Roglic har tidligere på sæsonen døjet med en knæskade. I Tour de France udgik han også som følge af et styrt tidligt i løbet, men han nåede at blive klar til Vueltaen.

Her blev han på de første bjergetaper distanceret af Evenepoel, men i den forgangne weekend viste sloveneren fornyet styrke og tog sekunder på den unge belgier.

Sloveneren havde 1 minut og 34 sekunder op til Remco Evenepoel i det samlede klassement inden 16. etape.

- Det er hårdt for ham og holdet. I går viste Primoz, at han ikke var færdig i dette års Vuelta. Det er mentalt udmattende. Hans verden er faldet sammen, men vi ved, han kæmper sig tilbage. Kampen om det samlede klassement er forbi, så vi går efter at vinde etaper, lyder det fra Addy Engels.

Evenepoel forsvarede uden nævneværdige problemer sin førertrøje på onsdagens etape, som blev vundet af den 35-årige veteran Rigoberto Urán.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden