Romerlys og kast med ølkrus koster FCK en kvart million

Det bliver en dyr fornøjelse for FC København, at klubbens fans har overtrådt reglerne for sikkerhed og orden.

FC Københavns fans gav den fuld gas med romerlysene på lægterne mod Brøndby 18. april. Det er forbudt og koster nu FCK en bøde på en kvart million kroner. <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

FC Københavns fans gav den fuld gas med romerlysene på lægterne mod Brøndby 18. april. Det er forbudt og koster nu FCK en bøde på en kvart million kroner. Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

FC København får en stor bøde for tilskueres brug af romerlys og kast med ølkrus under derbyet mod Brøndby i Superligaen i april.

Fodboldens Disciplinærinstans straffer FCK med en bøde på 250.000 kroner, efter at tilskuere i Parken anvendte pyroteknik og kastede med ølkrus i hjemmekampen mod Brøndby 18. april.

Det fremgår af en kendelse på disciplinærinstansens hjemmeside. Ifølge datoen for kendelsen er den afsagt tirsdag.

FCK er vurderet til at have overtrådt reglerne om sikkerhed og orden på stadion.

Ølkrusene blev kastet ned på banen i retning af nogle af Brøndbys spillere.

Instansen skriver, at det er FCK, der er ansvarlig for den massive og særdeles velorganiserede anvendelse af pyroteknik samt kast af ølkrus på banen mod udeholdets spillere.

Pyroteknikken bestod af både romerlys og røggranater. Det stoppede spillet på banen tre gange. Spilafbrydelserne er en skærpende omstændighed.

Det er også en skærpende omstændighed, at det i FCK's tilfælde er den 13. indberetning om overtrædelse af sikkerhed og orden på stadion inden for det seneste år.

- Fodboldens Disciplinærinstans har vurderet strafværdigheden af de foreliggende tilfælde og har på den baggrund fastsat sanktionen til en bøde på 250.000 kroner, lyder det.

Instansen tildeler FCK yderligere en bøde på 20.000 kroner for tilskueres brug af pyroteknik i kampen hjemme mod Randers. Den kamp blev spillet 24. april og bringer FCK op på 14 indberetninger på et år.

FCK kan anke de to kendelser inden for to uger, hvis klubben ønsker det.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.