Rune efter stor triumf: Jeg var så nervøs

Holger Rune var nervøs, da han skulle serve sejren hjem mod verdens nummer fire i French Opens fjerde runde.

Holger Rune kunne næsten ikke forstå, at han havde slået Stefanos Tsitsipas ud af French Open. <i>Dylan Martinez/Reuters</i>

Holger Rune kunne næsten ikke forstå, at han havde slået Stefanos Tsitsipas ud af French Open. Dylan Martinez/Reuters

Den danske tenniskomet Holger Rune havde spillet en stort set perfekt kamp, da han foran 2-1 i sæt og 5-2 i fjerde sæt havde to muligheder for at serve en sensationel sejr over Stefanos Tsitsipas hjem.

Men så sneg nerverne sig ind hos danskeren, der tabte de næste ni bolde på stribe, og verdens nummer fire lugtede for alvor blod i jagten på at udligne til 5-5.

Rune holdt dog nerverne i ro til at vinde med cifrene 7-5, 3-6, 6-3, 6-4, og dermed er han klar til kvartfinalen i French Open.

– Det er en utrolig følelse. Jeg var så nervøs til sidst, men publikum hjalp mig virkelig og har støttet mig så meget i hele turneringen. I er fantastiske, lyder det fra den danske teenager på banen.

– Jeg var meget nervøs, men jeg vidste også, at hvis jeg afveg fra min taktik om at spille aggressivt mod en spiller som Tsitsipas, så ville jeg helt sikkert tabe.

For en uge siden havde den 19-årige dansker aldrig vundet en kamp i grand slam-regi som seniorspiller, men fire sejre senere er han den første danske herrespiller nogensinde, der når en grand slam-kvartfinale i den åbne æra.

Det gjorde ham tydeligvis rørt, og på tilskuerpladserne var der tårer at ane hos søster Alma og mor Aneke.

- Jeg bliver så følelsesladet, når jeg snakker om min familie. Men vi er ikke i finalen, og vi har ikke vundet turneringen endnu. Min mor og hele mit team deroppe er grunden til, at jeg er nået hertil.

Uden dem havde det ikke været muligt. Jeg er så glad for at have sådan et hold til at støtte mig i svære og gode perioder, siger Holger Rune.

Han skal i kvartfinalen møde norske Casper Ruud, der er nummer otte i verden. Rune ligger nummer 40, men med resultaterne i Paris ligger han allerede til avancere til top-30, når listen opdateres på mandag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.