Rune overlever tre matchbolde og slår grand slam-vinder

Holger Rune sled sig tilbage og slog Stan Wawrinka i tresætsdrama ved Masters 1000-turnering i Paris.

Holger Rune var nede med tre matchbolde mod Stan Wawrinka, men vandt alligevel i Paris. <i>Gabriel Monnet/Ritzau Scanpix</i>

Holger Rune var nede med tre matchbolde mod Stan Wawrinka, men vandt alligevel i Paris. Gabriel Monnet/Ritzau Scanpix

Efter sine tre finalepladser i træk fortsætter tennisspilleren Holger Rune sin fremragende form med en god start på Masters 1000-turneringen i Paris.

I et langt drama over tre sæt vandt Rune efter at have overlevet tre matchbolde i andet sæt mod den tredobbelte grand slam-vinder Stan Wawrinka, der er i gang med at arbejde sig tilbage mod toppen efter en lang skadesperiode.

Den 19-årige dansker, der ligger nummer 18 på verdensranglisten, vandt med cifrene 4-6, 7-5, 7-6.

Rune har været igennem et hårdt program de seneste uger, og ifølge TV 2 Sport har han døjet med forkølelse i flere dage.

Han var da heller ikke helt på det niveau, der har kendetegnet ham på det seneste. Han lavede flere fejl, men viste også høj klasse undervejs. Og nok til at vinde til sidst, hvor han fysisk overmatchede den 37-årige schweizer.

Rune lagde ud med at serve ligeså godt, som han gjorde i sidste uge i Basel, hvor han ikke blev brudt en eneste gang på vejen til den tabte finale.

Danskerens problem var, at Wawrinka også servede fremragende. Derfor fornemmede man, at en tiebreak kunne blive nødvendig for at finde en vinder i første sæt.

Men et enkelt skidt parti af den unge dansker kom til at koste. Ved stillingen 4-5 begik Rune flere fejl, og schweizeren kunne bryde, da han udnyttede sin anden sætbold.

Til gengæld løftede Rune til sit spil straks fra andet sæts start. Han brød til 1-0, servede sig sikkert på 2-0 og diskede så op med et passérslag, som fik tilskuerne til at bryde ud i jubel.

Men Wawrinka har stadig et stort anlagt spil, særligt hans baghånd er kendt som en af verdens bedste. Det viste han flere prøver på, og han kæmpede sig tilbage til 4-4.

Nu havde schweizeren momentum. Han servede sig på 5-4 og spillede sig til to matchbolde i Runes serveparti. Men danskeren var kølig, afværgede dem begge og udlignede til 5-5.

Det gav et dansk boost. Rune leverede i det næste parti noget af sit bedste spil i kampen. Det gav et brud til 6-5, og efterfølgende servede han andet sæt hjem.

I tredje sæt var der træthed at spore hos begge spillere. Men skiftevis formåede de alligevel at holde serv uden at give breakbolde væk.

Sådan fortsatte det til stillingen 6-5 til Wawrinka, hvor Rune skulle serve. Danskeren kom bagud med 0-30 og senere med en matchbold, men igen holdt han nerverne i ro med en stor serv. Udligning og afgørelse i tiebreak.

Her havde Rune klart mest energi tilbage, og han spillede sig til fire matchbolde, hvoraf han udnyttede den anden til at vinde dramaet med en smash.

I anden runde onsdag skal Rune møde polske Hubert Hurkacz, der er nummer ti i verden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.