Rune skaber sensation og er i French Open-kvartfinale

Holger Rune er klar til kvartfinalen i French Open efter sejr på 7-5, 3-6, 6-3, 6-4 over Stefanos Tsitsipas.

Holger Rune slog Stefanos Tsitsipas i fire sæt i French Open. <i>Dylan Martinez/Reuters</i>

Holger Rune slog Stefanos Tsitsipas i fire sæt i French Open. Dylan Martinez/Reuters

Den danske tennisspiller Holger Rune virker fuldstændig ustoppelig i French Open.

Mandag eftermiddag leverede han karrierens største enkeltstående resultat, da han i grand slam-turneringens fjerde runde besejrede verdensranglistens nummer fire, Stefanos Tsitsipas.

I kraft af endnu en nærmest komplet præstation på verdensklasseniveau vandt den 19-årige dansker med cifrene 7-5, 3-6, 6-3, 6-4.

Tsitsipas var i finalen i sidste års French Open, men mandag var han underlegen på de fleste parametre.

Rune slog fortræffelige vindere og viste hele potentialet frem, og med stor koncentration holdt han sin fejlmængde på et minimum, som det har været tilfældet i de tre første runder også.

Rune kom på banen med samme selvtillid og autoritet, som har kendetegnet ham i hele turneringen, og han gik uimponeret til værks, selv om modstanderen var verdensranglistens nummer fire på Roland Garros' mægtigste hovedarena, Court Philippe-Chatrier.

Tsitsipas spillede godt fra start, men selv om Rune blev brudt til stillingen 1-3, fortsatte danskeren ufortrødent og fik overtaget i de fleste dueller.

Rune bragte sig hurtigt foran i statistikken for vinderslag og bragte balance allerede ved 3-3.

Det var til tider ren drømmetennis, danskeren diskede op med. Kælne stopbolde gav igen og igen point, og med et passérslag, der var en top-5-spiller værdigt, brød Rune også til 6-5. Derpå servede han sættet hjem.

Rune tog momentum med ind i andet sæt. Ved stillingen 1-1 spillede han sig frem til tre breakbolde ved 0-40, men Tsitsipas løftede lige niveauet og vandt de fem næste bolde og dermed partiet.

Grækeren havde vist stor frustration over situationen, men genfandt rytmen i sættet. Rune var stærkt på vej mod 4-4, da Tsitsipas vandt fire bolde i træk og brød til 5-3. Kort efter var sættet græsk.

Tredje sæt startede meget lige. Det var som om, at spillerne lige følte hinanden an. De vidste begge, hvor vigtigt sættet var.

Det første udfald kom fra Tsitsipas. I sit serveparti ved stillingen 2-3 begik han store fejl, og Rune takkede kynisk og brød til 4-2. Derfra holdt danskeren serv og bragte sig på 2-1 i sæt med 6-3.

Rune har før vist træthedstegn, når kampene trækker ud og bliver hårdere. Men det var snarere Tsitsipas, der så træt ud. Rune fandt nærmest et endnu højere niveau og kørte sin modstander rundt i manegen fra starten af fjerde sæt.

Det gav tre tidlige breakbolde til Rune ved 1-1, men Tsitsipas afværgede. Det var bare en stakket frist, for Rune spillede sig til nye muligheder igen ved 2-2, og denne gang slog han til med en stor returnering.

I egen serv var Rune sikkerheden selv. Han begik stort set ikke fejl, og når det skete, var han hurtigt videre.

Tsitsipas var i knæ og måtte også se Rune bryde til 5-2. Så kunne danskeren serve sejren hjem, men det næste parti smed han en smule skødesløst. Rent endda.

Da Tsitsipas også holdt serv rent til 4-5, var der maksimalt pres på danskeren, der havde sin anden chance for at serve den meriterende sejr hjem.

Nu var der nerver på hos Rune, der lagde ud med en dobbeltfejl. Tsitsipas lugtede for alvor blod, og grækeren spillede sig til tre breakbolde, der kunne have sat gang i det helt store comeback.

Men Rune holdt roen og spillede sig ud af problemerne og fik selv matchbold. Den udnyttede han og er nu den første danske herrespiller i en French Open-kvartfinale.

Her venter norske Casper Ruud i en rent skandinavisk kamp.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden