Russer sender Clara Tauson ud af fransk turnering

Clara Tauson er færdig i en ITF-turnering i franske Nantes efter et nederlag i tre sæt i kvartfinalen.

Clara Tauson er færdig i ITF-turneringen i Nantes. (Arkivfoto). <i>Peter Foley/Ritzau Scanpix</i>

Clara Tauson er færdig i ITF-turneringen i Nantes. (Arkivfoto). Peter Foley/Ritzau Scanpix

Kvartfinalen blev endestationen for Clara Tauson i ITF-turneringen Engie Open Nantes Atlantique.

Torsdag tabte den unge dansker til russiske Kamilla Rakhimova, da de to dystede om en semifinaleplads. Tauson tabte i tre sæt med cifrene 6-7, 6-3, 2-6.

Rakhimova ligger 32 pladser længere oppe på verdensranglisten end Clara Tauson, der efter et skidt 2022 er rutsjet ned som nummer 135 efter at have ligget nummer 44 ved nytår.

Tauson så ud til at cruise mod sejren i første sæt tidligt i kampen. Danskeren kom på 3-0 efter et servebrud undervejs og fik også gjort det til 5-2.

Men så gik Tauson mere eller mindre i stå. Rakhimova vandt tre partier i træk, og så var sættet pludseligt helt åbent igen.

Tauson rejste sig ved i egen serv at gøre det til 6-5, men Rakhimova fik altså sendt sættet ud i tiebreak. Her fulgtes de to spillere mere eller mindre ad indtil 5-5, hvorfra Rakhimova med to vundne dueller i træk tog sættet.

Tauson lagde hurtigt skuffelsen bag sig og startede godt i andet sæt. Det blev til et servebrud i første parti, og anden gang, Rakhimova lagde ud, spillede Tauson sig til to breakbolde, som russeren dog afværgede.

Det lykkedes dog senere Tauson i to tilfælde at bryde Rakhimova i andet sæt, og så skulle det hele afgøres i et tredje.

Her fik Tauson tidligt mulighed for at sætte kurs mod sejren. Foran 1-0 spillede danskeren i et maratonparti sig til fire breakbolde, men Rakhimova holdt stand.

Det tog tilsyneladende pusten fra Tauson, for hun måtte efterfølgende se sig slået i eget udlæg, og så havde Rakhimova teten.

Bagud 2-4 kom Tauson under yderligere pres. Rakhimova fik spillet sig til flere breakbolde, og på den fjerde lykkedes det russeren at få skovlen under danskeren, der nu var tvunget til at bryde.

Det fik Tauson en mulighed for at gøre to gange, men Rakhimova holdt danskeren stangen. På sin første matchbold lukkede russeren derefter kampen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk