Russisk skakspiller udelukkes for brud på etiske retningslinjer

Skakspilleren Sergey Karjakin har brudt Det Internationale Skakforbunds etiske retningslinjer.

Sergey Karjakin har udvist støtte til Ruslands invasion i Ukraine, mener Det Internationale Skakforbund, som har straffet den russiske skakspiller for brud på de etiske retningslinjer (Arkivfoto). <i>Soeren Stache/Ritzau Scanpix</i>

Sergey Karjakin har udvist støtte til Ruslands invasion i Ukraine, mener Det Internationale Skakforbund, som har straffet den russiske skakspiller for brud på de etiske retningslinjer (Arkivfoto). Soeren Stache/Ritzau Scanpix

Det Internationale Skakforbund (Fide) har tildelt den russiske skakspiller Sergey Karjakin en karantæne på seks måneder, der udelukker ham fra at deltage ved turneringer under Fide.

Udelukkelsen, der gælder fra mandag, sker, som følge af at den 32-årige russer har brudt forbundets etiske retningslinjer.

Karjakin har siden den russiske invasion af Ukraine delt opslag på blandt andet Twitter, der af Fide opfattes som støtte til Ruslands invasion i Ukraine.

Søndag i sidste uge delte han et billede af ham selv i selskab med Anton Eduardovich Vaino, der er stabschef for den russiske præsidentielle eksekutivkomité. I baggrunden af det billede var et maleri af Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Den russiske skakspiller er efterfølgende gået på beskedtjenesten Telegram, hvor han har reageret på udelukkelsen.

- En forventet, men ikke mindre skammelig afgørelse af Fide, lyder det fra russeren, der ikke fortryder noget.

- Jeg er først og fremmest en patriot for mit land og dernæst idrætsudøver. Hvis jeg kunne gå tilbage til den situation, hvor jeg støttede Ruslands præsident, folket og hæren, havde jeg gjort akkurat det samme. Jeg angrer ikke noget, tilføjer skakspilleren ifølge nyhedsbureauet NTB.

Karjakin er selv født i Ukraine, men har repræsenteret Rusland i skakturneringer siden 2009. I sidste uge besluttede Fide, at spillere fra Rusland og Hviderusland kan optræde under neutralt flag.

Ifølge Fide har Karjakin mulighed for at appellere dommen inden for 21 dage.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.