AaB

Rytter i Ripodsten: - Jeg kneb en tåre i Kiev

Den tidligere fodboldkommentator hos ANR Hans Peter Rytter er med i NORDJYSKEs fodboldpodcast og ser blandt andet tilbage på nogle af sine værste oplevelser med AaB

Hans Peter Rytter interviewer AaB's Rasmus Würtz i 2011. HP kommenterede klubbens kampe i 16 år.  Arkivfoto: Michael Koch

Hans Peter Rytter interviewer AaB's Rasmus Würtz i 2011. HP kommenterede klubbens kampe i 16 år. Arkivfoto: Michael Koch

FODBOLD:For mange nordjyder er Hans Peter Rytter lyden af AaB. Gennem 16 år kommenterede han for radiostationen ANR samtlige af superligaholdets kampe - pånær to.

Hans beskrivende og farverige måde at videregive spillet på, i en tid hvor ikke alle kampe fra landets bedste række blev sendt direkte i tv, har givet HP, som han kaldes, legendestatus blandt mange af AaB's tilhængere. I de mange hundrede AaB-kampe som han nåede at kommentere, er der dog enkelte der skiller sig ud og i den nyeste udgave af NORDJYSKEs fodboldpodcast Ripodsten, bliver HP bedt om at fortælle om sine to værste oplevelser med AaB.

Her nævner han som den ene udekampen mod Dynamo Kiev i Champions League-kvalifikationen i 1999, hvor AaB stillede med profiler som Anders Andersson, Frank Strandli og Jozo Matovac. Kampen endte 2-2 efter blandt andet en noget tvivlsom kendelse fra kampens ene linjevogter, og AaB missede Champions League.

- Jeg kan stadig huske, at jeg var nede i omklædningsrummet og på vej op til mikrofonen, var jeg lige ved at græde, for jeg synes, det var så synd. Og her mange år senere vil jeg ikke græde over det, men tænk, hvis det AaB-hold var kommet med i Champions League. Jeg kunne godt tænke mig at se seks kampe med det stjernehold, og se hvad de kunne have gjort, fortæller Hans Peter Rytter i Ripodsten.

Her kan du også få svar på, hvilken AaB-kamp, der nærmest fik glædestårer frem i HP's øjne.

De øvrige gæster i studiet er AaB's sportsdirektør Allan Gaarde og Fortuna Hjørrings kommende sportschef Peter Enevoldsen, og panelet behandler som sædvanligt aktuelle emner i nordjysk fodbold. Blandt andet det kommende transfervindue for AaB og de tre nordjyske superligaklubbers muligheder og målsætninger i de forestående gruppespil.

Du kan høre Ripodsten i iTunes, SoundCloud mv.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.