Schalke 04 taber til Köln i VAR-domineret comeback

Schalke 04 fik annulleret et mål og fik en spiller vist ud, da klubben vendte tilbage til Bundesligaen.

Marius Bülter (tv.) fejrer sin 1-2-reducering, men Schalke 04 endte med at tabe 1-3 til FC Köln i premiererunden i Bundesligaen. <i>Ina Fassbender/Ritzau Scanpix</i>

Marius Bülter (tv.) fejrer sin 1-2-reducering, men Schalke 04 endte med at tabe 1-3 til FC Köln i premiererunden i Bundesligaen. Ina Fassbender/Ritzau Scanpix

Det gik ikke stille for sig, da fodboldklubben Schalke 04 søndag returnerede til Bundesligaen efter et år i den næstbedste række.

Schalke 04 tabte 1-3 ude til FC Köln efter en livlig kamp, hvor VAR-systemet var i aktion i flere omgange.

Efter cirka ti minutters spil troede Rodrigo Zalazar Martinez, at han havde bragt Schalke 04 foran, da han hamrede bolden i mål med en afslutning, der var helt utagelig for den tidligere Brøndby-målmand Marvin Schwäbe i Kölns mål.

Efter at have set episoden igennem på video annullerede dommer Robert Schröder målet, fordi Schalkes Maya Yoshida stod i offsideposition og kunne betragtes som en aktiv del af spillet.

Efter den dukkert blev det endnu værre for gæsterne, da Dominick Drexler efter 35 minutter fik direkte rødt kort efter en sekvens, som også blev set igennem på video.

Drexler fik det røde kort for en forseelse mod Kölns Jonas Hector.

Der var spillet knap fem minutter af anden halvleg, da FC Kölns Luca Kilian kom først til en tværaflevering og bugserede bolden ind over målstregen til 1-0.

Efter lidt over en times spil var VAR atter i aktion, da hjemmeholdet havde bolden i nettet igen. Optakten var, at Schalke-målmand Alexander Schwolow tabte bolden efter et indlæg, hvorefter den til sidst endte hos Kölns Florian Kainz, der scorede.

Målet blev annulleret i første omgang, men dommer Robert Schröder endte med at godkende 2-0-målet.

Nu så det virkelig svært ud for Schalke 04, men oprykkerne fik kortvarigt håb, da indskiftede Marius Bülter flot headede en reducering i mål.

Kort tid efter blev danske Kristian Pedersen sendt på banen til sin Köln-debut efter sommerens skifte fra engelske Birmingham. Og få minutter senere afgjorde hjemmeholdet reelt kampen.

Dejan Ljubicic headede bolden på stolpen, men herefter ramte den målmand Alexander Schwolow og gik i mål til 3-1. Schalke havde en afslutning på stolpen kort før tid, men der blev ikke scoret yderligere.

FC Köln var uden sin sædvanlige angriber Anthony Modeste.

Kort før kampen kom det frem, at Borussia Dortmund har indgået en mundtlig aftale med FC Köln om at hente den 34-årige franskmand, der scorede 20 ligamål i sidste sæson.

Der mangler dog at blive afklaret de sidste detaljer, lige som Anthony Modeste skal gennemgå et lægetjek.

I søndagens tidlige kamp i Bundesligaen spillede Stuttgart 1-1 hjemme mod RB Leipzig.

Christopher Nkunku bragte Leipzig foran efter otte minutter, mens Naouirou Ahamada bragte Stuttgart på 1-1 efter en halv times spil.

Yussuf Poulsen er skadet og var ikke med i Leipzigs trup.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.