Schumachers Ferrari indbringer stort millionbeløb på auktion

Michael Schumachers mesterskabsbil fra 2003 kostede mere end 100 millioner på auktion i Genève.

Michael Schumacher vandt Formel 1-mesterskabet foran Kimi Räikkönen og Juan Pablo Montoya i denne bil i 2003. Onsdag blev den solgt for et stort millionbeløb. <i>Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix</i>

Michael Schumacher vandt Formel 1-mesterskabet foran Kimi Räikkönen og Juan Pablo Montoya i denne bil i 2003. Onsdag blev den solgt for et stort millionbeløb. Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix

En historisk Formel 1-bil blev onsdag solgt på en auktion i den schweiziske by Genève.

Her gav en køber fra Europa 13 millioner schweizerfranc for Michael Schumachers mesterskabsbil fra 2003. Med skatter og gebyrer løber det op i 14,6 millioner schweizerfranc, som svarer til cirka 110 millioner kroner.

Beløbet overgik derfor vurderingen på 9,5 millioner schweizerfranc - knap 72 millioner kroner - kraftigt, skriver nyhedsbureauet AFP.

Den daværende Ferrari-kører vandt det år mesterskabet for sjette og næstsidste gang i karrieren.

Bilen blev først bragt i spil til sæsonens femte grandprix det år. Alligevel nåede tyskeren at vinde fem løb i den, før han også sikrede sig det samlede mesterskab i Japan.

En budkrig var med til at skyde prisen i vejret. Onsdagens beløb er klart det største, der nogensinde er givet for en Formel 1-bil i den moderne æra.

Den blev designet af Rory Byrne og Ross Brawn og var mere aerodynamisk end sine forgængere.

Tidligere lød rekorden på knap 57 millioner for Schumachers Ferrari fra 2001.

- Det er en af de Ferrarier med flest sejre i konstruktørens historie, så det er en særdeles vigtig bil i motorsportshistorien, siger Vicent Luzuy fra auktionshuset Sothesby ifølge AFP.

Schumacher stoppede sin karriere efter sæsonen i 2012.

Året efter var han involveret i en alvorlig skiulykke, og efterfølgende gennemgik han to hjerneoperationer og blev lagt i kunstig koma i 189 dage.

Siden har han ikke vist sig i offentligheden, og det har været sparsomt med oplysninger om hans tilstand.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.