Sejrsløs Lyngby-træner har fortsat stor tro på sig selv

Lyngby Boldklub er uden sejr i Superligaen, men holdets cheftræner mener, at han er den rigtige til jobbet.

Freyr Alexandersson har fået en svær start på trænerjobbet i Lyngby. <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Freyr Alexandersson har fået en svær start på trænerjobbet i Lyngby. Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Lyngby Boldklub har stadig til gode at vinde en fodboldkamp i denne Superliga-sæson. Efter ni forsøg er det fortsat ikke lykkes holdet med cheftræner Freyr Alexandersson i spidsen.

Sådan en statistik ville få de fleste trænersæder i Superligaen til at gløde, men Freyr Alexandersson røster ikke på hånden, når han bliver spurgt til, om han er den rigtige til at vende skuden for Lyngby.

- Det er jeg fuldstændig overbevist om. Der er ingen tvivl overhovedet. Jeg synes, Lyngbys udtryk viser, at vi har gang i mange gode ting, siger han efter 1-1-kampen mod AaB.

- Det handler også om forventninger, men det betyder ikke, at vi er tilfredse med tre point overhovedet. Men vi sejler ikke spillemæssigt, og med vores udtryk så skal sejrene nok komme.

Trods den magre pointhøst har han ikke spildt mange kræfter på at overveje sin position. Men han føler sig helt rolig.

- Jeg har ikke tænkt på, hvorfor jeg er så overbevist om, at det er mig, der skal være cheftræner, forklarer han og uddyber:

- Jeg er den rigtige leder for klubben, og det er alle enige om. Den måde, vi spiller på, og vores sammenhold gør, at vi tror på tingene, og vi har værktøjerne til at komme ud af det.

Cheftræneren mener, at holdet har været uheldige, og at marginalerne ikke har været på Lyngbys side, men han tror på, at sejren lurer lige om hjørnet.

- Vores præstationer har været gode. Spillerne har været dygtige. Vi har været uheldige, og vi har ikke taget vores chancer. Det skal nok gå stolpe ind snart, det er jeg sikker på. Jeg har stor tro på mine spillere og ikke mindst mig selv, lyder det fra Alexandersson.

Lyngbys anfører, Marcel Rømer, er enig med sin træner i, at holdet blot mangler nogle marginaler, men det giver også anledning til lidt bekymring.

- Vores hold er klart bedre end de tre point, vi har fået. Vi skal bare fortsat spille med selvtillid, mener han.

- Men det er klart, at får vi ikke en sejr inden for de næste kampe, så begynder selvtilliden at dale, og så kan vi nok ikke fortsætte med at spille med selvtillid. Det er vi også bevidste om.

Efter søndagens opgør er Lyngby sidst i Superligaen med tre point efter ni runder. AaB er andensidst med ni point efter samme antal runder.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.