Sen scoring redder Liverpool fra ny Champions League-nedtur

Liverpool var på vej mod pointtab mod Ajax. Men Joel Matip reddede aftenen med sit sejrsmål i 89. minut.

Mohamed Salah fik igen gang i målscoringen, da han bragte Liverpool foran 1-0. <i>Craig Brough/Reuters</i>

Mohamed Salah fik igen gang i målscoringen, da han bragte Liverpool foran 1-0. Craig Brough/Reuters

Det lignede længe en ny skuffelse, men det endte i forløsning for Liverpool, der kan tage tre uhyre vigtige point med fra mødet med Ajax i Champions League.

Efter 1-4-lussingen mod Napoli i sidste uge fik Liverpool oprejsning med en 2-1-sejr på Anfield, hvor midtstopperen Joel Matip blev matchvinder med sejrsmålet et minut før den ordinære tids udløb.

Det kan vise sig at blive en uvurderlig scoring for et Liverpool-hold, der havde været under et alvorligt pres, hvis det igen var blevet til pointtab.

Manager Jürgen Klopp proklamerede efter afklapsningen i sidste uge, at hans hold skulle "genopfinde sig selv".

Nogen revolution var der dog ikke tale om. Holdet optrådte en smule mere afventende. Lidt mindre hektisk. Måske i et håb om, at holdet denne gang ikke ville komme bagud 0-1, som det har haft for vane.

Den mission lykkedes. Det var Liverpool, der åbnede scoringen i kampens 17. minut, og Klopp var nok ikke utilfreds med, at det var Mohamed Salah, der lavede målet.

Den egyptiske målmaskine har været uvant tilbageholdende i denne sæson. Men da han blev spillet fri af Diogo Jota efter en pludselig blottelse i Ajax-forsvaret, nettede han med vanlig effektivitet.

Liverpool knoklede på og skabte flere gode tilbud, som blev misbrugt. Og da Ajax ti minutter senere var farlig for første gang, så man, at hjemmeholdet fortsat ikke er kommet sig over sine forsvarsproblemer.

Steven Berghuis slap fri i venstre side. Og efter hans tværpasning buldrede Mohammed Kudus bolden op i nærmeste målhjørne.

Så måtte Liverpool knokle på igen og fik også sat Ajax under et vis pres efter pausen. Det klædte holdet, at skrøbelige Thiago Alcântara holdt en hel kamp på midtbanen.

Der blev også skabt chancer, og Liverpool lignede ikke som sådan et hold i krise. Men tidligere tiders fantasi og intensitet mangler stadig.

Det kunne være gået helt galt, hvis Daley Blind ikke havde misbrugt en gigantisk hovedstødschance for Ajax et kvarter før tid.

I stedet sluttede det i rendyrket eufori på Anfield, da Matip efter et hjørnespark lige akkurat fik sendt bolden ind over stregen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.