Sepp Blatter: Rigmand fra Qatar delte penge ud alle steder

Qatarske Mohamed Bin Hammam forsøgte ifølge Sepp Blatter ihærdigt at købe sig til stemmer før præsidentvalg.

Mohammed Bin Hammam er blevet udelukket på livstid for korruption. Ifølge Sepp Blatter delte han penge ud "alle steder" for at blive præsident. (Arkivfoto). <i>Saeed Khan/Ritzau Scanpix</i>

Mohammed Bin Hammam er blevet udelukket på livstid for korruption. Ifølge Sepp Blatter delte han penge ud "alle steder" for at blive præsident. (Arkivfoto). Saeed Khan/Ritzau Scanpix

Mohamed Bin Hammam fra Qatar strøede om sig med penge i bestræbelserne på at blive den nye præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) i 2011.

Det siger den tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter i et interview med Ekstra Bladet.

Blatter var præsident, da Bin Hammam forsøgte at vælte ham af tronen og overtage den prestigefyldte post.

- Han delte penge ud alle steder. Han er en forfærdelig rig mand. Han forsøgte at købe stemmer i Afrika. Han betalte deres kongres. Derefter tog han til Caribien, hvor han delte kuverter ud.

- Det var det mest vanvittige, jeg har oplevet. Han gjorde det ved et officielt møde. Han delte penge ud til alle deltagerne og sagde, stem på mig som præsident. Det er mere end skørt. Det er idiotisk. Og dagen efter blev han udelukket fra fodbold, siger Blatter.

Blatter siger, at han aldrig selv har bestukket sig til indflydelse.

Tilbage i 1998 fik han opbakning fra Mohamed Bin Hammam ved præsidentvalget, og de to havde et nært venskab frem mod tildelingen af VM-værtskabet for 2022. Det fandt sted i 2010.

Her spillede Bin Hammam en nøglerolle.

Blatter havde en plan om at gøre USA til vært for VM i 2022, men Qatar endte højst overraskende med at få flest stemmer. Også i den forbindelse har der været anklager om korruption.

Både Blatter og Bin Hammam er siden dengang blevet udelukket fra alle fodboldaktiviteter.

Sepp Blatter blev smidt ud i 2015 på baggrund af en mistænkelig pengeoverførsel fra Fifa til Michel Platini i 2011. Blatter fik sidste år sin karantæne fra al fodbold forlænget til 2028.

I sommer blev han og Platini imidlertid frikendt ved en schweizisk domstol i byen. En afgørelse, som den schweiziske statsanklager appellerede.

Bin Hammam, der tidligere har været chef for Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC), blev udelukket fra fodbold på livstid i 2011 for at forsøge at bestikke sig til hvervet som præsident for Fifa.

Året efter ophævede Den Internationale Sportsdomstol (CAS) suspensionen, men det afholdt ikke Fifa fra at give ham livsvarig karantæne for anden gang.

Adskillige andre magtfulde fodboldpersonligheder er siden blev smidt ud af sporten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.