Serena Williams' overkvinde savner anerkendelse

Margaret Court har fået modstand for sine holdninger og mener, at hendes 24 grand slam-titler ignoreres.

Margaret Court, der vandt 24 grand slam-titler i single, følte sig overset, da hun besøgte Wimbledon denne sommer. <i>Adrian Dennis/Ritzau Scanpix</i>

Margaret Court, der vandt 24 grand slam-titler i single, følte sig overset, da hun besøgte Wimbledon denne sommer. Adrian Dennis/Ritzau Scanpix

Med sidste uges exit i US Open sluttede tenniskarrieren formentlig for ikonet Serena Williams. Hun har ikke sagt det direkte, men har antydet, at grand slam-turneringen i New York var hendes sidste.

Dermed slutter hun på 23 grand slam-titler i single og når ikke op på siden af rekordholder Margaret Court, der i perioden fra 1960 til 1973 vandt 24 grand slam-titler i single.

Sportens åbne æra begyndte dog først i 1968, og derfor regner mange Serena Williams som den reelle rekordindehaver, og Williams er bredt set opfattet som historiens største kvindelige tennisspiller.

Den 80-årige Court savner anerkendelse for sine bedrifter. Hun har været en kontroversiel skikkelse i sporten for sine bemærkninger om race og homoseksualitet.

Australske Court, der arbejder som kirkepræst i Perth og har erklæret sig som modstander af homoseksuelle ægteskaber, føler, at hun bliver undervurderet i sporten.

- Det er meget trist, for meget af pressen og tv i dag, især inden for tennis, ønsker slet ikke at nævne mit navn. De gør det kun, når de er nødt til det, fordi jeg har så mange rekorder, siger Margaret Court i et interview med Daily Telegraph ifølge AFP.

En planlagt hyldest i 2020 endte også med at ryge i vasken.

- I 2020 var det meningen, at jeg skulle komme til Wimbledon på 50-året for min kalender Grand Slam (når man vinder alle fire grand slam-titler samme år, red.), men så ramte corona, så jeg blev aldrig æret.

- I mit hjemland er jeg blevet hædret, men de er stadig helst fri for at nævne mig.

- Jeg var til Wimbledon i år, og der var ikke nogen, der talte til mig. Så jeg tænkte, "åh det er interessant", lyder det fra Court.

Hun anerkender Serena Williams, men hun forventer ikke, at det er gengældt.

- Jeg har beundret Serena som spiller, men jeg tror aldrig, hun har beundret mig, siger Court.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.