Serie A-klub undgår udsmidning på målstregen

En mulig ny ejer har meldt sig på banen, og det har givet Salernitana indtil videre 45 dage mere i Serie A.

FILES-FBL-ITA-SERIEA <i>Filippo Monteforte/Ritzau Scanpix</i>

FILES-FBL-ITA-SERIEA Filippo Monteforte/Ritzau Scanpix

Få minutter før midnat tikkede den endelige bekræftelse ind.

Salernitana bliver alligevel ikke smidt ud af Serie A, da fodboldklubben er på vej på nye hænder.

Det bekræfter Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) lørdag over for nyhedsbureauet AFP, efter at den italienske avis La Gazzetta dello Sport havde skrevet det tidligere.

Det er den 43-årige forretningsmand Danilo Iervolino, der har givet tilsagn om at investere i underkanten af 20 millioner euro - svarende til knap 150 millioner kroner - i klubben. Det har været nok til at tilfredsstille FIGC.

Det økonomiske tilsagn har i første omgang givet Iervolino og klubbens administratorer 45 dage til at fuldføre overtagelsen formelt. Dermed spiller Salernitana foreløbig videre i Italiens bedste række.

- Jeg vil gøre alt for at redde klubben. Mit fokus vil være på unge mennesker og at skabe vækst i klubben, siger Iervolino.

Behovet for en ny klubejer kom allerede i sommer, da Salernitana for første gang i 23 år rykkede op i Serie A.

Klubben var således ejet af Claudio Lotito, der allerede ejede et andet hold i rækken i form af hovedstadsklubben Lazio.

Ifølge ligaens regler er det ulovligt at eje flere hold i den samme division. Derfor blev Salernitana overdraget til en forvaltningsfond, der fik til opgave at finde en ny ejer til klubben inden nytår.

Det viste sig at være en svær opgave, og for nylig slog FIGC-præsident Gabriele Gravina fast, at holdet ikke ville kunne spille sæsonen færdig, medmindre der kom en ny ejer inden nytår.

Nu er klubben foreløbig reddet fra en udsmidning og i værste fald flere rækkers degradering, men sportsligt ser det fortsat svært ud at undgå nedrykning.

Salernitana, der har den tidligere franske landsholdsprofil Franck Ribery som sin største stjerne, ligger sidst i Serie A-tabellen.

Holdet har hentet blot 8 point i 18 kampe og har 8 point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.