Serie A-træner lover gåtur til paven i Rom ved redning

Med ti point i fire kampe har Salernitana pludselig mulighed for selv at afgøre sin egen skæbne i Serie A.

Salernitana-træner Davide Nicola har givet et løfte om at gå hele vejen til Rom for at møde paven, hvis holdet redder sig en ny sæson i Serie A. (Arkivfoto). <i>Massimo Pinca/Reuters</i>

Salernitana-træner Davide Nicola har givet et løfte om at gå hele vejen til Rom for at møde paven, hvis holdet redder sig en ny sæson i Serie A. (Arkivfoto). Massimo Pinca/Reuters

Længe har Salernitana været agterlanterne i Serie A og lignet en af de tre nedrykkere.

Men nu har bundholdet sat en stime sammen på fire kampe uden nederlag - tre sejre og en uafgjort.

Det har ingen af de omkringliggende hold præsteret, så Salernitana har skæbnen i egne fødder.

Salernitana er placeret lige under nedrykningsstregen og kan med en sejr torsdag aften hjemme over Venezia kravle over stregen.

Cagliari er placeret lige over stregen med to point mere og gæster Salernitana søndag. Så Salernitana har to kampe til at komme på den rigtige side af stregen. Derefter vil der restere to spillerunder.

Davide Nicola reddede Crotone fra en truende nedrykning for fem år siden. Dengang leverede han en slutspurt med blot et nederlag i sæsonens sidste ni kampe.

Han lovede at cykle længden af hele Italien, og det betød en tur på 1300 kilometer.

Denne gang har den 49-årige træner lovet at gå hele vejen til Rom for at møde paven, hvis han fuldfører det lille mirakel med bundholdet.

Senest blev det til et 1-1-resultat for Salernitana ude mod Atalanta mandag aften, hvor Bergamo-holdet udlignede på et mål af indskiftede Mario Pasalic efter 88 minutter.

- Jeg er totalt forelsket i de her drenge. De bliver ved med at overraske mig, med den indsats de ligger i det, siger Salernitana-træner Davide Nicola ifølge AFP.

Atalantas udligning forhindrede Salernitana i at vinde fire kampe i træk efter sejre over Sampdoria, Udinese og Fiorentina.

- Jeg kan ikke brokke mig over uafgjort. Det var et fair resultat, men jeg ville godt have set, hvad der var sket, hvis vi havde scoret på en af de chancer, vi skabte, siger Davide Nicola.

Joakim Mæhle gjorde mandag comeback for Atalanta, efter at han havde fået foretaget en blindtarmsoperation. Den danske landsholdsspiller havde af flere forskellige årsager ikke været med i Atalantas foregående seks kampe.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyske sygehuse skal finde 250 millioner kroner i år: Her kan det gå ud over patienters sikkerhed
Luk