SIF-træner efterlyser effektivitet mod kyniske finner

SIF-træner Kent Nielsen savnede effektivitet, da holdet trods en dominerende indsats missede Europa League.

Kent Nielsen og Silkeborg må nøjes med et gruppespil i Conference League efter det samlede nederlag til HJK Helsinki. <i>Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix</i>

Kent Nielsen og Silkeborg må nøjes med et gruppespil i Conference League efter det samlede nederlag til HJK Helsinki. Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Silkeborg IF missede muligheden for et gruppespil i Europa League, da holdet ellers voldsomt dominerende spillede 1-1 med finske HJK Helsinki torsdag.

Cheftræner Kent Nielsen savnede effektivitet foran målet, da det var det eneste sted, holdet var dårligere end finnerne.

- Vi kom frem til flere chancer, end jeg måske havde drømt om. Men vi må også indse, at vi ikke var dygtige nok til at tage vare på de chancer.

- Det var det, der blev afgørende i de her europæiske kampe. Effektivitet rangerer højest for mig over parametre, der gør et fodboldhold godt.

- I næsten alle dele af spillet var vi bedre end HJK. Det var lige med undtagelse af det, fodbold drejer sig om, nemlig at være effektive og score mål, siger Kent Nielsen efter kampen.

Silkeborg havde i alt 14 registrerede forsøg mod mål og lykkedes altså kun med at score på et enkelt af dem.

Holdet fra Helsinki kom fra Finland med et forspring på et enkelt mål, da finnerne vandt den første af de to playoffkampe 1-0.

Derfor må holdet fra Søhøjlandet nøjes med gruppespillet i den mindre turnering Conference League.

Og det er noget, der ærgrer cheftræneren efter den ellers dominerende indsats.

- Lige nu er jeg enormt ærgerlig over resultatet, for jeg vil altid spille i den bedst mulige række. Det er skuffelsen, der fylder lige nu, siger Kent Nielsen.

Silkeborgs anfører Nicklas Helenius spillede alle minutter i de to opgør, der afgjorde holdets europæiske skæbne.

Trods skuffelsen havde han efter kampen svært ved at sige, at holdet havde fortjent at gå videre.

- Man kan ikke sige, at vi fortjener, når vi ikke vinder over to kampe. Det gør ondt, men vi er nødt til at komme videre.

- Det var et rutineret Europa-hold, vi spillede imod. HJK lykkedes med at straffe os, når det var muligt, og vi lykkedes ikke med at straffe den anden vej.

- Vi burde være gået videre, med de chancer vi havde, siger Nicklas Helenius.

Silkeborg IF skal i aktion igen allerede søndag, når holdet hjemme tager imod OB.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden