Silkeborg opjusterer økonomisk efter FCM's pokalsejr

AaB møder søndag Viborg i kampen om den sidste billet til Europa, mens Silkeborg opjusterer sit regnskab.

Silkeborg IF vandt bronze i Superligaen og er med FC Midtjyllands pokalsejr sikret et europæisk gruppespil i efteråret. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

Silkeborg IF vandt bronze i Superligaen og er med FC Midtjyllands pokalsejr sikret et europæisk gruppespil i efteråret. Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland har vundet årets pokalfinale, og det har uden tvivl også skabt en vis glæde i både Silkeborg, Brøndby og AaB.

Torsdagens sejr over OB efter en straffesparkskonkurrence har således sikret de tre FCM-rivaler en europæisk opgradering.

Da FCM via sin andenplads i Superligaen skal spille med i Champions League-kvalifikationen til sommer, får Silkeborg som bronzevinder den plads i Europa, der var tiltænkt pokalvinderen.

Silkeborg indtræder derfor i Europa Leagues playoffrunde til august, og selv med et samlet nederlag skal Kent Nielsens tropper spille et gruppespil i efteråret.

Taberne i playoffrunden er nemlig garanteret deltagelse i Conference Leagues gruppespil og af samme årsag opjusterede selskabet bag klubben, Silkeborg IF Invest A/S, kort efter FCM's sejr sine forventninger til sit regnskab i 2022.

De lød tidligere på 0 til 10 millioner kroner i overskud før skat, men er nu opjusteret til 20-30 millioner kroner i overskud før skat.

FCM's sejr betyder også, at Brøndby er sikret en plads i Conference Leagues kvalifikationsrunde.

Via sin fjerdeplads i Superligaens mesterskabsspil stod Brøndby ellers til at skulle møde nedrykningsspillets vinder, Viborg, om en plads i samme turnering.

Den mulighed får i stedet mesterskabsspillets nummer fem, AaB, som søndag har hjemmebane mod Viborg om den femte og sidste danske billet til Europa.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.