Silkeborg-træner overvejede at skifte målhelten Helenius ud

Trods Nicklas Helenius' afgørende mål mod Randers spillede han en dårlig kamp, mener Kent Nielsen.

Kent Nielsen var ikke tilfreds med Nicklas Helenius fredag. (Arkivfoto) <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Kent Nielsen var ikke tilfreds med Nicklas Helenius fredag. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Superligatopscorer Nicklas Helenius afgjorde et par minutter inde i tillægstiden med sit 17. sæsonmål Silkeborgs hjemmekamp fredag mod Randers, der sluttede 1-0.

På trods af angriberens afgørende hovedstødsmål var Silkeborg-træner Kent Nielsen ikke tilfreds med Helenius' præstation.

- Det var absolut ikke en af hans bedste kampe. Han skyldte mål, fordi han havde flere chancer til at score noget før. Nicklas var faktisk heldig, at han var på banen hele kampen.

- Han får ikke skulderklap for størstedelen af kampen, siger Silkeborg-træneren.

Kent Nielsen valgte trods Helenius' mangelfulde præstation at beholde ham på banen. Det forklarede Silkeborg-træneren med hans mange mål i denne sæson.

- Når målscorere først er inde i en periode, hvor de scorer mål, så skal der ikke så meget til, før de scorer igen.

- Målscorere lader man nogle gange blive på banen i længere tid, selv om helhedsindtrykket af deres præsentation ikke berettiger til det, siger den 60-årige træner.

Silkeborg-forsvarer Tobias Salquist var enig med sin træner i vurderingen af superligatopscorens indsats i kampen mod Randers.

- Han gjorde kun én ting rigtigt i dag, og det var scoringen til sidst. Han præsterede ikke godt. Men det er mål som dette, der gør, at han er topscorer i Superligaen, siger midterforsvaren.

Set over hele kampen var Kent Nielsen dog tilfreds med store dele af sit holds kamp.

- Jeg synes, vi vandt fortjent, og vi var de bedste set over 90 minutter. Især de første 20 minutter spillede vi blændende. Vi producerede kampen igennem mange chancer, hvor vi følte, vi skulle have scoret, siger Silkeborg-træneren.

Kent Nielsen roste samtidig de mange hjemmebanefans på Jysk Park for deres opbakning.

- Det var en vild og helt fantastisk kulisse, vi spillede i. Det har jeg ikke oplevet før her i Silkeborg, siger træneren.

I Randers-lejren følte anfører Vito Hammershøy-Mistrati, at udeholdet var meget tæt på en stort resultat.

- Havde vi fået 0-0 her i Silkeborg, havde det været en af sæsonens største præstationer, fordi Silkeborg er virkelig svære at spille mod på hjemmebane, siger den 29-årige kaptajn.

Ovenpå nederlaget roser Vito Hammershøy-Mistrati også Silkeborgs træner og spillestil.

- Silkeborg spiller godt, fordi de holder sig til et klart og gennemført koncept. Så længe Kent Nielsen er træner, så tror jeg, at det vil være et top-6-hold hver sæson, siger Randers-anføreren.

Næste opgave for Silkeborg venter allerede på onsdag, når holdet skal til Parken og møde førerholdet FCK. Randers tager samme dag hjemme imod AaB.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.