Simon Makienok efter debut: Et par uger fra kampformen

Simon Makienok er glad for at være tilbage i Superligaen efter otte år i udlandet, selv om formen halter lidt.

Simon Makienok debuterede søndag for AC Horsens, som mødte hans tidligere klub Brøndby. <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Simon Makienok debuterede søndag for AC Horsens, som mødte hans tidligere klub Brøndby. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Simon Makienok er tilbage i Superligaen efter omkring otte år i udlandet. På transfervinduets sidste dag hentede AC Horsens ham nemlig på en fri transfer.

Søndag fik han debut, da Horsens tabte 0-2 på hjemmebane til Brøndby IF i Superligaen.

Trods nederlaget er han glad for, at han nu igen er tilbage i dansk fodbold. Inden sit skifte til udlandet tørnede Simon Makienok ud for netop Brøndby, hvor han nåede at score 36 mål i 79 kampe.

- Det er en fantastisk følelse at kunne kalde sig Superliga-spiller igen, og det var ekstra spændende, at min debut faldt mod Brøndby, siger han.

Simon Makienok erkender, at han mangler kampform, eftersom han ikke har spillet en kamp siden midten af maj.

Hans kontrakt med tyske St. Pauli udløb nemlig i slutningen af juni, og derfor har han jagtet en ny klub hele sommeren.

- Jeg har ikke spillet kampe i flere måneder efterhånden, og jeg har kun trænet med i et par dage, så det har selvfølgelig også været hårdt.

- Jeg kan godt mærke, at kroppen lige skal i gang igen, og jeg skal arbejde lidt ekstra for at finde min rytme og tempoet igen.

- Det kommer til at tage et par uger, før jeg føler mig helt godt tilpas, men helt generelt var det dejligt at få lidt minutter i benene, siger Simon Makienok.

Den 31-årige angriber fortæller, at han i første omgang ikke havde planer om at vende tilbage til Superligaen.

I sidste ende var tilbuddet fra Horsens dog så godt, at han ikke kunne sige nej. Særligt flere samtaler med cheftræner Jens Berthel Askou overbeviste ham om skiftet.

- Jeg havde egentlig mine tanker på udlandet stadigvæk, fordi jeg havde fået en del henvendelser fra især tyske klubber, men jeg fandt så ret hurtigt ud af, at jeg godt kunne blive enig med Horsens.

- Jeg har haft nogle gode snakke med Jens i løbet af sommeren, så det var et nemt valg i sidste ende, siger han.

Simon Makienok løfter desuden sløret for, at hans repræsentanter har været i kontakt med Brøndby. Det skifte har dog aldrig for alvor været på tale.

- Jeg ved, at mine rådgivere har snakket frem og tilbage med Brøndby, men det har aldrig rigtig passet ind, og derfor var det aldrig tæt på.

- For mig handlede det mest om, hvor jeg ville passe bedst ind, og hvor jeg kunne se mig selv have en fremtrædende rolle.

- Af den grund passede Horsens mig bedre, fordi jeg er ikke kommet tilbage til Danmark for at være en perifer spiller uden indflydelse, siger han.

Simon Makienok har i de sidste otte år repræsenteret både Palermo, Charlton, Preston, Utrecht, Dresden og St. Pauli.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.