Skidt forår har ramt Antonsen på selvtilliden

Anders Antonsen ser frem til at komme i aktion igen efter en periode med skidt spil og en langvarig skade.

Anders Antonsen ses her i kamp ved Thomas Cup i maj, hvor det blev til nederlag i de tre sidste kampe. Efterfølgende blev det også til exit i første runde af Thailand Open, inden han måtte holde en ufrivillig pause på mere end to måneder på grund af en skade i maveregionen. <i>Sakchai Lalit/Ritzau Scanpix</i>

Anders Antonsen ses her i kamp ved Thomas Cup i maj, hvor det blev til nederlag i de tre sidste kampe. Efterfølgende blev det også til exit i første runde af Thailand Open, inden han måtte holde en ufrivillig pause på mere end to måneder på grund af en skade i maveregionen. Sakchai Lalit/Ritzau Scanpix

- Jeg håber at komme ud og noget så basalt som bare at nyde at kunne spille igen.

Det er ikke ord, man er vant til at høre fra Anders Antonsen, når man taler med ham forud for en stor turnering som eksempelvis VM i badminton, der begynder mandag.

Normalt er danskeren ikke bange for at sætte barren højt, når det gælder egne forventninger, men et hårdt 2022 har påvirket Antonsen, der senest var i kamp ved Thailand Open i maj.

- Jeg har været uheldig de seneste mange måneder, så jeg beder bare til, at der ikke sker noget som helst, og jeg kommer på banen derude og egentlig bare har det sjovt med at spille badminton igen. Det er egentlig målsætningen i sig selv.

Anders Antonsen havde en periode i foråret, hvor det blev til flere nederlag på stribe. Det er han ikke vant til.

- Der var flere ting, der ikke fungerede. Der var ikke rigtig nogen rød tråd i min gameplan, så jeg havde rigtig svært ved at finde det kontinuerligt gode spil frem. For mange udfald og for mange fejl, der bare ikke hører til på det højeste niveau.

Nederlagene påvirkede danskeren mentalt. Især under Thomas Cup, der er VM for hold, hvor Danmark spillede flere dage i træk.

- Det er klart, min selvtillid tog også et hit. Det var hårde nederlag. Og også det med, at når du normalt taber en kamp, så går der en uge, hvor du har tid til at komme dig, men her skulle du rejse dig til dagen efter. Og det var svært.

Efterfølgende rendte danskeren ind i en skade i den nederste del af maveregionen. Den holdt ham ude i flere måneder, hvilket har påvirket VM-forberedelserne.

- Jeg har ikke oplevet et enormt højt niveau fra min side i træningen. Tidligere synes jeg, de her perioder op mod et stort mesterskab har været rigtig gode, men det kan jeg ikke rigtig sige om denne her gang.

- Jeg er dog glad for, at jeg er tilbage og kan spille uden smerter, og jeg ikke er bange for min skade længere.

25-årige Anders Antonsen åbner VM i Tokyo mandag, hvor han står overfor koreanske Hee Heo Kwang.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.