Skjelmose sikrer sig samlet triumf i Luxembourg

Mattias Skjelmose forsvarede sit forspring på sidste etape af Luxembourg Rundt og tog den samlede sejr.

Mattias Skjelmose er den femte dansker vinder af det luxembourgske etapeløb. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Mattias Skjelmose er den femte dansker vinder af det luxembourgske etapeløb. (Arkivfoto). Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Et døgn efter at have taget sin første professionelle sejr kan cykelrytteren Mattias Skjelmose allerede skrive endnu en gevinst ind på sit cv.

Det danske stortalent gjorde lørdag arbejdet færdigt og vandt etapeløbet Luxembourg Rundt samlet.

- Jeg er superglad. Jeg er 21 år - bliver 22 senere på måneden, og dette er et virkelig stort løb for mig, siger Skjelmose i en pressemeddelelse fra hans hold, Trek.

Det beskedne forspring han havde opbygget med enkeltstartssejren, viste sig at være nok, da han kørte over målstregen som nummer to på sidste etape.

På den kuperede, 178 kilometer lange køretur til hovedstaden Luxembourg fik den 21-årige københavner stor hjælp af sine Trek-holdkammerater, der holdt snor i de nærmeste rivaler.

På opløbsstrækningen handlede det derefter "blot" om at holde styr på nummer to i klassementet, Kevin Vauquelin, der var tre sekunder efter i det samlede regnskab.

De to rivaler kom sammen med to FDJ-ryttere samlet til mål. Og selv om Skjelmose kastede sig ud i en voldsomt lang spurt, lykkedes det ham at holde Vauquelin bag sig.

Danskeren blev nummer to, Vauquelin nummer tre, mens Valentin Madouas kørte først over målstregen.

- Jeg vidste, at hvis Vauquelin fik bonussekunder, skulle jeg også have det. Først tænkte jeg: "shit". Jeg åbnede spurten for tidligt. Men så så jeg, at det var Madouas, der gik forbi mig.

- Jeg kunne se Vauquelin til venstre, men jeg vidste, at hvis han blev toer og jeg treer, ville jeg stadig vinde samlet. Så det var ikke så skidt, som det så ud, siger Mattias Skjelmose.

Det er femte gang, en dansk rytter vinder Luxembourgs største etapeløb. Tidligere har Søren Lilholt, Jørgen Bo Petersen, Jakob Fuglsang og Matti Breschel stået øverst på sejrsskamlen.

Bedrifterne i Luxembourg markerer endnu et højdepunkt i en stor sæson for Skjelmose. Han er nu noteret for hele 30 top-10-placeringer i 2022, hvor Trek har givet ham masser af tillid som kaptajn i mindre løb.

Efter sejrshyldesten tager han videre til Australien, hvor han næste søndag er del af det danske landshold ved VM i landevejsløb.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.