Skotlands cricketforbund beskyldes for racisme i ny rapport

Hvide børn fra offentlige skoler er blevet favoriseret af Skotlands cricketforbund, viser ny rapport.

Den administrerende direktør for Skotlands centrale sportsorgan, Stewart Harris, har beskrevet resultaterne af ny undersøgelse om racisme som "dybt bekymrende og i nogle tilfælde chokerende". <i>Andrew Milligan/Ritzau Scanpix</i>

Den administrerende direktør for Skotlands centrale sportsorgan, Stewart Harris, har beskrevet resultaterne af ny undersøgelse om racisme som "dybt bekymrende og i nogle tilfælde chokerende". Andrew Milligan/Ritzau Scanpix

I en uvildig undersøgelse af Skotlands cricketforbund er der blevet fundet 448 tilfælde af racisme. Derfor skal landets centrale sportsorgan nu tage styring med forbundet indtil oktober næste år.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til en undersøgelse lavet af firmaet Plan4Sport.

Den uafhængige gennemgang af en række påstande om racisme hos forbundet Cricket Scotland har fundet, at organisationens ledelsespraksis er "institutionelt racistisk".

Man indledte undersøgelsen, efter at de to spillere Majid Haq og Qasim Sheikh havde fortalt, at de var blevet udsat for racisme.

Herefter blev der sendt et spørgeskema ud blandt forbundets medlemmer. I den svarede 62 procent, at de enten havde været vidne til eller selv oplevet racisme eller anden form for diskrimination.

Beskyldninger mod forbundet omfatter blandt andet brugen af upassende sprog, favorisering af hvide børn fra offentlige skoler og mangel på gennemsigtighed i udvælgelsen af nye talenter.

- Ledelse og ledelsespraksis i Cricket Scotland har været institutionelt racistisk, siger Louise Tideswell, administrerende direktør for Plan4Sport, ifølge Reuters.

- Virkeligheden er, at ledelsen i organisationen ikke har kunnet se problemerne. Ved at undlade at se problemerne har man gjort det muligt for denne kultur at udvikle sig.

Som konsekvens af rapporten valgte store dele af bestyrelsen i Skotlands cricketforbund af træde tilbage søndag.

I rapporten bliver det anbefalet, at bestyrelsen i fremtiden skal have en kønsfordeling, der hedder 60-40. Derudover skal mindst 25 af medlemmerne være sorte, sydøstasiatiske eller fra andre blandede, etniske grupper.

Den administrerende direktør for Skotlands centrale sportsorgan, Stewart Harris, har beskrevet resultaterne som "dybt bekymrende og i nogle tilfælde chokerende".

- Dagen i dag bør også være et wake-up call for al skotsk sport.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.