Skrantende FCK tror på sejr: Sevilla strutter ikke af selvtillid

Selv om FCK selv er inde i en dårlig periode, ser Jess Thorup muligheder i, at Sevilla også skranter.

Jess Thorup har haft alvorlige snakke med sine spillere i de seneste dage, men tirsdag var stemningen fin på græstæppet i Parken, da FC København forberedte sig til opgøret mod Sevilla. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Jess Thorup har haft alvorlige snakke med sine spillere i de seneste dage, men tirsdag var stemningen fin på græstæppet i Parken, da FC København forberedte sig til opgøret mod Sevilla. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Ingen tror, at vi har en chance, men det tror vi selv.

FC København skal onsdag møde Sevilla i Champions League, og selv om oddsene ikke er med københavnerne, så tror Jess Thorup på sejr.

Cheftræneren er presset efter en periode, hvor FCK har indkasseret flere nederlag end sejre i Superligaen.

Og med udtalelser om at FCK også skal spille europæisk fodbold efter årsskiftet, har han ikke gjort det nemmere for sig selv.

En sådan præstation kræver således, at FCK som minimum slutter på tredjepladsen i sin gruppe, hvor modstanderne foruden Sevilla er Manchester City og Dortmund.

Sevilla er den på papiret letteste modstander, men det bliver ikke let af den grund.

- Det er et fantastisk hold, når man ser listen af spillere, siger Jess Thorup og peger på blandt andre de to danske landsholdsspillere Thomas Delaney og Kasper Dolberg.

- Derudover er det topspillere, der har været i nogle af de største europæiske klubber. Så det bliver en stor opgave, siger Jess Thorup.

Ligesom FCK har Sevilla fået en meget skidt start på sæsonen i den hjemlige liga, og det ser Jess Thorup som en positiv ting.

- På den måde er der en mulighed for at lægge tryk på dem sammen med fansene. Det er ikke et hold, der strutter af selvtillid, så det skal være vores mulighed. Men det er et klassemandskab med mange dygtige individualister, siger Jess Thorup.

Foruden de to danskere råder Sevilla over velklingende navne som Isco, Ivan Rakitic og Erik Lamela, mens den tidligere spanske landstræner og Real Madrid-træner Julen Lopetegui styrer slagets gang fra bænken.

Ifølge de spanske journalister i Parken tales der i Spanien dog om, at Julen Lopetegui kan miste sit job, hvis Sevilla ender med et skidt resultat i Parken.

- Jeg kan godt forstå, at Sevilla kan være presset, for de har helt sikkert større forventninger til sig selv, siger Jess Thorup.

Når det kommer til europæisk fodbold er svenske Viktor Claesson blandt de mest erfarne i FCK, og han har stor fidus til spanierne, som han har mødt fire gange i sin tid i russiske Krasnodar.

- Spanske hold er altid boldsikre og teknisk stærke, så vi kommer til at løbe en del. Men der findes også muligheder, hvis vi er skarpe i vores omstillinger, siger Claesson.

Han medgiver, at FCK har haft problemer med at holde et stabilt niveau i denne sæson, men han føler sig godt rustet til kampen mod Sevilla.

- Det har helt klart været svingende. Men vi har haft et højt topniveau, og hvis vi kan ramme det, kan vi slås med de bedste i Europa, siger Viktor Claesson.

FCK har tilbragt natten til onsdag på hotel for at være helt klar til aftenens opgør i nationalarenaen. Kampen bliver fløjtet i gang klokken 21.00.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.