Skrantende Rafael Nadal lider nyt nederlag i Torino

Felix Auger-Aliassime sørgede tirsdag for, at Rafael Nadal nu har tabt to ud af to kampe ved ATP Finals.

Rafael Nadal lavede usædvanligt mange uprovokerede fejl i nederlaget til Felix Auger-Aliassime. <i>Guglielmo Mangiapane/Reuters</i>

Rafael Nadal lavede usædvanligt mange uprovokerede fejl i nederlaget til Felix Auger-Aliassime. Guglielmo Mangiapane/Reuters

Rafael Nadal slider med at finde et niveau, der kan matche de øvrige topspillere i verden i øjeblikket.

Tirsdag tabte den førsteseedede spanier sin anden ud af to kampe ved ATP Finals i Torino, da han løb ind i canadiske Felix Auger-Aliassime, som vandt 6-3, 6-4.

Rafael Nadal viste i glimt den klasse, der har gjort ham til en af verdens allerbedste spillere i de seneste par årtier. Men der var for langt imellem de geniale slag. I stedet var hans spil præget af uprovokerede fejl.

Samtidig spillede Felix Auger-Aliassime ganske enkelt en god kamp med stort servespil og masser af vinderslag. Nadal var end ikke tæt på sejren.

Dermed får Nadal svært ved at gå videre fra gruppespillet i ATP Finals, som han aldrig har formået at vinde. Felix Auger-Aliassime tabte ligesom Nadal sin kamp i første runde, men er altså nu på tavlen.

På trods af det haltende spil tror Nadal stadig på, at han kan finde det høje niveau igen.

- Altså, jeg tror ikke, jeg har glemt, hvordan man spiller tennis, hvordan man er stærk nok mentalt, siger spanieren ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg skal bare finde tilbage til de positive følelser og alt den selvtillid og al den mentale styrke, jeg har brug for for at være på det niveau, jeg gerne vil være på.

Kampens første parti gav en antydning af, at Nadal var ovenpå. Han spillede sig således til to breakbolde, men Auger-Aliassime overlevede.

Derefter var de begge meget overbevisende i deres servepartier, indtil Nadal ved stillingen 3-3 fik to nye breakbolde uden at udnytte dem.

I det efterfølgende parti fik Auger-Aliassime sin første breakbold i kampen, og den udnyttede han øjeblikkeligt. Og så servede han sættet i hus.

Nadals præstation var kendetegnet ved mange uprovokerede fejl. For eksempel var han lige ved at skvatte, da han var nede med en breakbold ved stillingen 1-1 i andet sæt, og det betød, at han missede en flugtning totalt.

På den måde kom Auger-Aliassime foran 2-1 via et servegennembrud.

Canadieren var en smule presset i sit eget serveparti, da han var foran 3-2, men hans evner udi servens kunst kom ham til undsætning. Og så servede han sejren i hus uden for alvor at komme i problemer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.