Skuffet Holger Rune formåede ikke at udføre sin taktik

Taktikken var rigtig, men han kunne ikke udføre den, fortæller Holger Rune efter Wimbledonnederlag.

Holger Runes Wimbledon-debut endte i et nederlag i første runde tirsdag eftermiddag. <i>Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix</i>

Holger Runes Wimbledon-debut endte i et nederlag i første runde tirsdag eftermiddag. Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix

Holger Rune havde lagt den rigtige plan til sin kamp i første runde mod Marcos Giron ved Wimbledon, der endte i et dansk nederlag.

Det fortæller tennisspilleren til TV 2 Sport efter nederlaget.

- Taktikken var rigtig nok, men jeg formåede bare ikke at udføre det ordentligt. Det var rigtigt, at jeg hele tiden skulle holde ham i bevægelse og få ham ud af rytme med slice en gang i mellem, siger Rune til TV 2 Sport.

Han siger videre, at "det er skuffende", at hans spil ikke fungerede.

Det var også en tydeligt frustreret 19-årig dansker, der haltede efter amerikanske Giron hele kampen tirsdag eftermiddag.

Rune endte med at tabe med sætcifrene 3-6, 5-7, 4-6.

Det blev dermed ikke nogen stor debut ved Wimbledon for Rune, der ellers for blot en måned siden nåede kvartfinalen i en anden grand slam-turnering, nemlig French Open.

Forskellen på de to turneringer er dog markant. Ved Wimbledon spilles der på græs, mens underlaget er grus i French Open.

Holger Rune har med Wimbledon spillet tre græsturneringer i år og er sendt ud i første runde af dem alle.

Han erkendte også før Wimbledon, at det har været meget sværere at tilpasse sig det grønne underlag, end han havde forventet.

- Egentlig ligger jeg godt på græsset, og jeg bliver tvunget frem i banen, hvor jeg statistisk vinder næsten 70 procent af mine point. Så jeg burde jo kunne gøre det godt.

- Men altså, min debut so far som senior på græs har jo ikke været imponerende, lød det fra Rune før turneringen, inden endnu et tidligt græsexit blev skrevet på cv'et.

Også Wimbledons anden dansker, Clara Tauson, røg ud i første runde. Mandag trak hun sig tidligt i sin kamp med en rygskade.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.