Småskuffet Honoré havde forventet mere af sin Tour-debut

Mikkel Honoré leder stadig efter sidste sæsons storform og havde håbet på større resultater i Touren.

Mikkel Honoré har haft mange bundne opgaver under Tour de France. <i>Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix</i>

Mikkel Honoré har haft mange bundne opgaver under Tour de France. Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Mikkel Honoré kan søndag aften tilføje et gennemført Tour de France til sit cykelrytter-cv. Men danskeren kommer til at rejse hjem fra Frankrig med uopfyldte drømme og forhåbninger.

I et løb med masser af dansk succes har Quick-Step-rytteren holdt forholdsvis lav profil. Og det har ikke været med hans gode vilje.

- Jeg havde håbet på mere for mig personligt. Men det har været et svært Tour de France for holdet, og jeg har været i en låst rolle mange af dagene, siger Mikkel Honoré.

Han peger på, at holdet tidligt mistede Kasper Asgreen. Senere måtte også Michael Mørkøv give fortabt, og det betød en ny arbejdsfordeling på holdet.

Samtidig har holdets absolutte spydspids, sprinteren Fabio Jakobsen, haft det svært i bjergene, hvilket har krævet masser af opmærksomhed fra holdkammeraterne.

- Da jeg i den første uge havde lidt større muligheder for at lave noget, havde jeg problemer med mit knæ efter mit styrt i den første enkeltstart.

- Selvfølgelig har det været en supergod erfaring at køre Tour de France, men jeg havde håbet på mere personlig succes i form af resultater på nogle af etaperne, siger Mikkel Honoré.

Han fik et brag af et gennembrud på storholdet i sidste sæson med stribevis af top-10-placeringer - ofte som højrehånd for Julian Alaphilippe.

I år lader resultaterne vente på sig. Tredjepladsen ved DM i juni er eneste gang, hans slutplacering har været encifret.

- Jeg har ikke været i den form, jeg gerne ville være. Det har været et utrolig svært år med masser af uheld og sygdom. Skal jeg kunne være med på dette niveau, skal jeg have en længere periode, hvor jeg kører uden styrt og sygdom.

- Jeg håber, at jeg i slutningen af sæsonen finder tilbage til det niveau, jeg havde sidste efterår. Jeg føler trods alt, at jeg kommer bedre ud af Touren, end jeg startede den, siger Mikkel Honoré.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.