Smadrede 39 år gammel rekord: Dansk sprinter er grådig

Sprinteren Ida Karstoft sigter efter både VM og flere danske rekorder efter en forrygende start på 2022.

Ida Karstoft har raget tre danske rekorder til sig siden februar. (Arkivfoto). <i>Martin Sylvest/Ritzau Scanpix</i>

Ida Karstoft har raget tre danske rekorder til sig siden februar. (Arkivfoto). Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Ida Karstoft har fået en flyvende start på 2022, og hvis det står til den 26-årige sprinter fra Lemvig, er der meget mere i vente.

I februar og marts forbedrede hun flere gange indendørsrekorderne på 60 og 200 meter, og fredag pulveriserede hun en 39 år gammel udendørsrekord.

Hun skar således mere end et halvt sekund af Dorthe Wolfsbergs 200-meterrekord fra 1983, da hun løb 22,81 sekunder i polske Poznan.

- For en gangs skyld er jeg ikke skadet og kan træne ordentlig, siger Karstoft med henvisning til sine skadesproblemer i de senere år.

- Rekorden var måske kommet før, hvis jeg havde kunnet trænet mere kontinuerligt, men det kan jeg ikke gøre så meget ved nu. Jeg nyder bare, at rekorderne endelig er der, og jeg håber, der er mere i vente.

Karstoft mere end bare håber. Hun lægger de nødvendige træningstimer og sætter barren højt. Derfor er hun heller ikke specielt overrasket over sin fremgang.

- Jeg har måske ikke lige set, at rekorden ville komme allerede i mit første udendørsløb i år, men jeg havde regnet nogle tider deromkring i denne sæson.

- Og nu er jeg nok blevet grådig, for jeg håber at gøre rekorden endnu bedre.

- Udendørs er der mange faktorer som for eksempel vind og vejr, der spiller ind, så vi må se, om kommer nogle forhold, der tillader, at jeg hakker lidt mere af rekorden, siger Karstoft, der torsdag konkurrerer ved et stævne i Grækenland.

Ud over den danske rekord var 22,81 sekunder i Poznan mere end rigeligt til at sikre Karstoft en plads ved EM i München til august.

Hun manglede til gengæld sølle én hundrededel af et sekund for at indfri kravet til VM, der afvikles i den amerikanske by Eugene 15.-24. juli.

Deadlinen for at komme ned på 22,80 sekunder eller bedre er 30. juni.

- Jeg har nok tre-fire løb inden da. Og hvis ikke jeg kommer med på tiden, så føler jeg lidt, at det er fordi, at forholdene ikke har været til det, siger Karstoft.

Karstofts VM-drøm kan også gå i opfyldelse, hvis hun kvalificerer sig gennem et ranglistesystem, som kræver to hurtige tider mere af danskeren.

- Jeg ligger godt til, så forhåbentlig kommer jeg med ad den vej, hvis tiden ikke er der.

200 meteren er Karstofts favoritdisciplin, og den får fuld fokus frem mod VM.

Men hun har også et halvt øje på stafetkammeraten Astrid Glenner-Frandsens danske rekord på 100 meter, der lyder på 11,39 sekunder.

Og hun har faktisk været et stykke under for ganske nyligt.

- Jeg løb 11,30 to gange, men der var for meget vind, siger Karstoft.

Hun havde henholdsvis 2,1 og 2,8 sekundmeter vind i ryggen på Østerbro Stadion, og der må maksimalt være 2,0 sekunder, hvis det skal tælle som en rekord.

- Det handler igen mest om de rette forhold, om kroppen kan holde til det, og om jeg får tid til at løbe 100 meter i forhold til min sæson på 200 meter.

- Det kunne være meget fint at få den tjekket af, og jeg håber da, jeg får tid til en 100 meter eller to, så jeg måske får den rekord med i år.

Ud over 200 meter løber Karstoft torsdag også som en del af det succesfulde danske 4 x 100 meter-hold, der ved OL i Tokyo løb 43,51 sekunder og satte dansk rekord.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.