Snestorm kan ramme AaB-kamp: Det skal der til for en aflysning

Snestorm rammer sandsynligvis AaBs superligakamp mod FC Midtjylland. 

I marts 2018 spillede AaB også i snevejr. Nu rammer sneen igen. <i>Foto: Lars Pauli</i>

I marts 2018 spillede AaB også i snevejr. Nu rammer sneen igen. Foto: Lars Pauli

Det er ikke kun resultaterne, der har været imod AaB i begyndelsen af foråret. 

Også vejret driller.

I forårspremieren mod AGF ramte stormen Otto, og mens 7.854 tilskuere stadig var på stadion, udsendte Nordjyllands Politi et nødvarsel, hvor de frarådede al unødig udkørsel.

Men kampen blev afviklet.

Flere tilskuere kritiserede, at man overhovedet spillede kampen, og nu rammer vejret AaB igen. 

Ifølge TV 2s prognose er der snestorm fra kl. 19, som er lige præcis der, kampen mod FC Midtjylland begynder. Men ifølge Peter Kjærsgaard, som er dommer på kampen, er en snestorm ikke årsag nok til, at en kamp bliver aflyst. 

 - Vejret er bare en faktor, vi spiller under, medmindre det bliver fuldstændig vanvittigt eller farligt, siger han og fortsætter:

- Hvis banen er farlig, eller den sikkerhedsansvarlige informerer os om forhold, der kan være til fare for spillerne, gør vi noget ved det. Hvis det bare er dårligt vejr, så gør vi ikke noget ved det.

Peter Kjærsgaard fortæller, at en frosthård bane kan være farlig og dermed grund til at aflyse. De fleste klubber har i 2023 varme i banen, så man ser meget sjældent den slags aflysninger.

Mudder, sne og kraftig vind kan desuden gøre det svært for nogle hold at spille den slags fodbold, de helst vil. Men det er altså ikke noget, der spiller ind på, om en kamp aflyses, fortæller dommeren.

Peter Kjærsgaard vil imidlertid ikke sige for eller imod, om den konkrete kamp bliver afviklet. 

- Jeg holder mig opmærksom på situationen, blandt andet via hjemmesider og nyhederne. Samtidig er jeg i løbende dialog med klubberne, Divisionsforeningen og min dommergruppe om situationen. Jeg bliver briefet om den aktuelle situation af sikkerhedspersonalet ved ankomst til stadion, og på baggrund af dette kan jeg i samarbejde med de relevante fagpersoner træffe en afgørelse om, hvorvidt kampen kan spilles, skriver Peter Kjærsgaard efterfølgende i en mail.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.